- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Rezeksiyon tedavisi nedir?
Rezeksiyon bir tıp terimi olarak tedavi edilemeyecek durumda olan diş veya dişlerin bir kısmının tamamen çıkarılması ve alınması işlemidir. Diş rezeksiyonu işlemi diş köklerinde meydana gelen ve kanal tedavisi uygulanmasıyla geçirilemeyecek olan enfeksiyonların ve kistlerin tedavisinde uygulanır.Kaplama diş takılırken iğne yapılır mı?
![Küçük mavi elmas :small_blue_diamond: 🔹](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f539.png)
![Küçük mavi elmas :small_blue_diamond: 🔹](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f539.png)
Rezeksiyon diş nedir?
Rezeksiyon diş nedir?Dişin kemikte bulunan kök ucundaki iltihaplı bölgenin cerrahi şekilde alınması işlemine Apikal Rezeksiyon denir. Bazı durumlarda dişe yapılmakta olan kanal tedavisi, iltihabın giderilmesinde tek başına yeterli olmamaktadır. Kök uçlarında olan apse ve kemik yıkımı büyümeye devam eder.
Apikal rezeksiyon kaç günde iyileşir?
Apikal rezeksiyon kaç günde iyileşir?Operasyondan 7 gün sonra dikişler alınır. Apikal rezeksiyon operasyon sonrasında bu bölge genellikle bir hafta içinde tamamen iyileşir.
Kök rezeksiyon nedir?
Kök rezeksiyonu, çok sayıda kökü olan dişlerin tek bir kökte sınırlı olan bir problemin (kök çürüğü, kırık ya da kök çevresindeki kemik kaybı) tedavisi için kullanılır. Öncelikle kök rezeksiyonuna ihtiyacı olan dişin kanal tedavisi görmesi gerekmektedir.Apikal rezeksiyon acı verir mi?
Apikal rezeksiyonun zorluğuna bakıldığında; operasyon lokal anestezi ile yapılmaktadır. Dolayısı ile işlem sırasında hastalar herhangi bir ağrı veya acı hissetmemektedirler.Apikal rezeksiyon neden olur?
Apikal rezeksiyon neden olur?Apikal rezeksiyon işlemi; diş kökünde meydana gelen enfeksiyonlar için yapılan cerrahi bir işlemdir. Dişteki enfeksiyonun kanal tedavisi ya da farklı tedavilerle giderilemediği durumlarda uygulanır.
Kök ucu operasyonu nedir?
Kök ucu operasyonu nedir?Kök Ucu Tedavisi (Apikal Rezeksiyon), inatçı kök apselerinde diş köküne dışarıdan yapılan direk müdahale ile tedavi sağlanmasıdır. Dişin kökünün ve apsenin olduğu bölgede çene kemiği üzerinden küçük bir pencere açılır, apse temizlenir. Diş iyileşmeye bırakılır.