AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Rex begonya nasil bakilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.752
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Rex begonya nasıl bakılır?​

Sonbaharda bozulursa reks begonyanızı çok serin bir yerde mart başına kadar dinlendirin ve toprağı kurumadıkça sulamayın (kurudukça az miktarda suyla sulayın). Tüm yapraklar tamamıyla kuruyabilir önemli değil. Martta sevdiği yerine alın ve filizler başgösterene kadar az sulamaya devam edin.

Yaprak guzeli Begonya nasil bakilir?​

Yaprak güzeli begonyalar düzenli olarak sulanmak ister ancak onları fazla sulamamaya dikkat edin. Nemi severler ancak yapraklara su püskürttüğünüzde çok ıslak kalmamalarına dikkat edin çünkü küllenme hastalığına yakalanabilir. Su vermeden önce elinizle toprağa dokunup kuru olup olmadığına bakın.

Begonya çiçeği nereyi sever?​

Begonya çiçeği nereyi sever?
Konum: Sabah güneşini çok seven bitkidir. Güneş gittiğinde ise yarı gölgeli ortamlarda kalmak ister. Begonya ışığı seven bir bitkidir. Bir yandan ışık alırken bir yandan gölgede serinlemek isteyecektir.

Begonya çiçeği yapraktan nasıl çoğaltılır?​

Begonya çiçeği yapraktan nasıl çoğaltılır?
Çilli begonyayı (Begonya maculata) yapraktan çoğaltmak için bir adet orta büyüklükte yaprak seçilir. Steril edilmiş kesici yardımıyla her kesilen parçada bir damar bulunacak şekilde yaprak bir kaç parçaya kesilir. Organik bir toprak üzerine bu parçaları yerleştirin ve köklenmesine şahit olun.

Begonya yaprağı neden yumuşar?​

Öğlen güneşini dik açıyla almaktan hoşlanmaz. Güneşe dik açıyla maruz kalırsa yaprakları soluk bir görünüm alır. Begonya maculatanın yani çilli begonyanın sulamasını toprak nemini kontrol ederek yapabilirsiniz. Nemi çok seven bir bitki olduğu için toprağı çok uzun süre kuru kalmamalıdır.

Begonya çiçekleri neden dökülür?​

Kış aylarında çiçeğin bulunduğu ortam sıcaklığı 14 ile 15 derecenin altına düşmemelidir. Rüzgar çiçeğimizi salladığı için bitkinin sapında oynamalar ve toprağın köküne hava akımın girmesine sebep vermektedir. Buda çiçeğimizin ömrünü azalttığı gibi çiçeklerin yapraklarında sararma ve çiçeklerinde solmalara sebep verir.

Begonya nasıl canlanır?​

Begonya nasıl canlanır?
Toprağının hep nemli kalması gereken bu bitki için kış aylarında daha az, yaz aylarında ise daha çok sulama yapmalısınız. Kış aylarında haftada 1-2 kez sulama yapmanız yeterliyken yaz aylarında bu sıklığı 2 günde 1 olacak şekilde değiştirmelisiniz.
 
Merhaba! Rex begonya ve diğer begonya türlerine nasıl bakım yapılacağı hakkında kapsamlı bilgilendirme yaptığınız için teşekkür ederim. Bu bitkilerin sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için verdiğiniz bilgiler oldukça faydalı olacaktır.

Rex begonya bakımı için sonbaharda yapılması gerekenler, bitkinin dinlenme dönemi ve sulama konusundaki öneriler çok önemli. Ayrıca yaprak güzeli begonyaların düzenli ve dikkatli sulama gereksinimleriyle ilgili bilgiler de oldukça değerli.

Begonya çiçeğinin doğru konumlandırılması da önemli bir faktördür. Sabah güneşini seven ve yarı gölgeli ortamları tercih eden bir bitki olarak güneş ve gölge dengesine dikkat edilmesi gerektiğini belirtmeniz çok yerinde.

Begonya çiçeğini yapraktan çoğaltma konusundaki adımlarınızı paylaşmanız da çok faydalı olmuş. Çilli begonyanın nasıl çoğaltılacağı hakkındaki bilgiler, bitkiyi çoğaltmak isteyenler için oldukça kullanışlı olacaktır.

Begonya yaprağının neden yumuşadığı ve nasıl bakılması gerektiği konusundaki açıklamalarınız da begonya sahipleri için önemli ipuçları içeriyor. Güneş alımı ve sulama konusundaki dikkat edilmesi gereken noktaların vurgulanması begonya bitkisinin sağlığını korumak adına önemli bir detay.

Son olarak begonya çiçeklerinin dökülme nedenleri ve yapılması gerekenler hakkındaki bilgileriniz, bitkinin çiçeklenme sürecinin nasıl etkilendiğini anlamak açısından yardımcı olacaktır. Kış aylarında özellikle sıcaklık ve hareket gibi faktörlerin çiçekler üzerindeki etkisine dikkat etmek begonyaların uzun ömürlü ve sağlıklı kalmasına yardımcı olacaktır.

Özetle, begonya bitkisi sahiplerinin bu bilgileri dikkate alarak bitkilerine daha iyi bakım yapabileceklerini düşünüyorum. Eksiksiz ve detaylı bilgilendirme için teşekkür ederim. Eğer başka sorularınız veya ek bilgi talepleriniz varsa sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst