AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Revizyon istegi nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.024
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Revizyon isteği nedir?​

Düzeltme (revizyon) istenen makale için hakem görüşleri makale yazar(lar)ına iletilerek gerekli değişiklikleri yapmaları istenir. Yazar değişikliği yaptıktan sonra makaleyi tekrar sisteme yükler. Yüklenen makale hakemler tarafından tekrar incelenir ve değerlendirme raporu düzenlenir.

Makalem neden reddedildi?​

Makalem neden reddedildi?
Çalışma konusunun yeterince güncel ve ilginç olmaması Belli bir konuya odaklanmamak, fazlasıyla geniş bir hipoteze sahip olmak. Eksik, uygunsuz ve güncel olmayan literatür bilgisi. Çalışmanın konuyla ilgisinin olmaması veya eksik olması, önem taşımaması, pratikteki öneminin ve katkısının belirsiz olması

Dergiparkta makale nasıl yayınlanır?​

DergiPark ana sayfasındaki Makale Gönderimi butonuna ya da sayfanın üzerindeki Dergiler menüsüne tıklayabilirsiniz. Kullanıcı hesabınız varsa giriş yapmalı, yoksa yeni hesap oluşturmalısınız. DergiPark çok sayıda akademik dergiye ev sahipliği yapmaktadır. Alanınızla ilgili bir dergi seçerek makale gönderebilirsiniz.

Makalede revizyon nedir?​

Makalede revizyon nedir?
Bir hakemden kabul ya da revizyon, bir hakemden ret oyu alan makale ise, değerlendirme için üçüncü bir hakeme gönderilir. Toplamda iki hakemden kabul oyu alan makale dizgi sürecine girer. Bir hakemden kabul, diğer hakemden revizyon oyu alan makale revizyon sürecine girer.

Editöre Mektup hakeme gönderilir mi?​

editöre gönderilebilir. Bu yazılar da editör incelemesine tabidir. Mektuplarda isteğe bağlı bir başlık kullanılabilir.

Bir makalenin yayınlanması ne kadar sürer?​

Bir makalenin yayınlanması ne kadar sürer?
bu aşamalar dergiden dergiye göre değişse de ortalama 5-6 ay sürebilir. dergiden dergiye göre çok değişir. ama 5 ay iyi bir süredir benim için. hakemleri memnun ettiniz okay verdi hepsi.

Majör revizyon ne demek?​

Hakemlerden ikisi de majör revizyon kararı almıştır: Hakemlerden gelen öneriler doğrultusunda yazar düzeltmelerini gerçekleştirir ve aday makale tekrar kontrol edilmesi için hakemlere yönlendirilir. Bunun üzerine iki hakem de aday makaleyi kabul ederse aday makale BAEBD’de yayınlanmak üzere kabul edilir.

Makale yazmak zor mu?​

Makale yazmak zor mu?
Makale yazmak zor iştir. Beyniniz yorulur, ruhen iflas etme noktasına gelirsiniz. İyi derecede İngilizce bildiğim halde bir makaleyi yazmak en az 3 ayımı alır. Makalenize ne kadar çok zaman ayırırsanız, o kadar eksiksiz olacaktır ve okuyucu yazdıklarınızdan zevk alacaktır.

Hakemli dergide makale nasıl yayınlanır?​

Makalenizi Hakemli Dergilerde Nasıl Yayınlatırsınız: 10 İpucu
- Makalenizi mümkün olduğunca erken yazmaya başlayın.
- Kesin ve net bir dil kullanmaya gayret edin.
- 3. Seçeneklerinizi daraltın ve hedef derginizi doğru tespit edin.
- Gerekli yayın kriterleri için belirlediğiniz derginin web sitesini ziyaret edin.

Veri kullanılabilirlik bildirimi nedir?​

Veri kullanılabilirlik bildirimi nedir?
Veri kullanılabilirliği beyanları, uygun olduğu durumlarda, çalışma sırasında analiz edilen veya oluşturulan kamuya açık arşivlenmiş veri setleri de dahil olmak üzere, makalede bildirilen sonuçları destekleyen verilerin nerede bulunabileceğine ilişkin bilgileri içermelidir.

Makale revizyon nasıl yapılır?​

1- Makalenin bilimsel içeriğini hakem/hakemlerin eleştirileri baz alarak revize ediyoruz. 2- Araştırmacıdan ek bilgi gerektiği durumda (özellikle metot kısmı ile ilgili bilgiler) talep edilip makaleye entegre ediyoruz. 3- Makalenin gözden geçirilmiş haline göre hakem eleştirilerine cevap dosyasını hazırlıyoruz.

Dergipark revizyon dosyası nasıl yüklenir?​

Dergipark revizyon dosyası nasıl yüklenir?
Editörlük, makaleyi sağ taraftaki seçeneklerden “Yazara Tekrar Gönder” ya da “Karar Ver>>Revizyon İste” seçeneği ile yazara gönderebilir. Makale yazara gönderildiğinde, DOSYALAR-> MAKALE DOSYALARI altında TAM METİN –> “Düzeltilmiş Versiyonu Yükle” butonu ile revizyonunuzu yükleyebilirsiniz.

1 hakem davet edildi ne demek?​

Hakem Daveti DergiPark’ta bir makaleye hakem davet edildiğinde, davet edilen hakem görseldeki gibi bir davet maili alır. Editörler, hakeme gönderilen davet mailini göndermeden önce düzenleyebilir. Hakem, davetteki linke tıklayarak, 10 gün süre boyunca şifre girmeden süreç sayfasına giriş yapar.

Editöre cevap nasıl yazılır?​

Editöre cevap nasıl yazılır?
Şimdi hakem ve editör yorumlarına cevap verme sürecinde faydalı olabilecek kimi ipuçlarına göz atalım.
- Hakem ve editör değerlendirmelerini ciddiye alın.
- Yanıtlarınızı genel bir çerçeveye oturtarak takibini kolaylaştırın.
- 3. Her koşulda saygılı olmayı ihmal etmeyin.
- Hatalarınızı kabul edin ve iyileştirmeye çalışan.
 
Revizyon isteği, bir makalenin hakemlerden gelen görüşler doğrultusunda düzeltilmesi ve değiştirilmesi gerektiği durumda makale yazarlarına iletilen bir taleptir. Yazarlar, hakemlerin önerilerine uyarak gerekli revizyonları yaparlar ve makaleyi tekrar sisteme yüklerler. Yüklenen makale tekrar hakemler tarafından incelenir ve değerlendirme raporu düzenlenir. Makalenin reddedilme nedenleri arasında çalışma konusunun yeterince güncel ve ilginç olmaması, konuya odaklanmamak, literatür bilgisinin eksik veya güncel olmaması gibi faktörler yer alabilir.

Makalede revizyon ise, bir hakemden kabul veya revizyon, bir hakemden ret oyu alan makale için üçüncü bir hakeme gönderilmesini ifade eder. İki hakemden kabul oyu alan makale dizgi sürecine girerken, kabul ve revizyon oyu alan makaleler revizyon sürecine girerler. Majör revizyon ise, hakemlerin makale için önemli düzeltmeler yapılmasını önerdikleri durumu ifade eder. Yazar, hakemlerin önerilerine uyarak revizyonlarını gerçekleştirir ve makale tekrar kontrol edilmek üzere hakemlere yönlendirilir. Eğer iki hakem de makaleyi kabul ederse, makale yayınlanmaya hak kazanır.

Makale yazmak zorlu bir süreç olabilir. Makalede kullanılan dilin net ve kesin olması, araştırmanın erken başlaması, hedef derginin doğru seçilmesi, gerekli kriterlerin belirlenmesi gibi faktörler önemlidir. Yazının inceliklerinin geliştirilmesi ve doğru veri kullanılabilirlik bildirimlerinin yapılması da önemlidir.

Hakemli dergilerde makale yayınlamak için erken başlamak, net bir dil kullanmak, hedef dergiyi doğru seçmek, gerekli kriterleri belirlemek önemlidir. Ayrıca, veri kullanılabilirlik bildirimlerinin doğru şekilde yapılması ve makalenin bilimsel içeriğinin hakem eleştirileri doğrultusunda revize edilmesi gerekmektedir.

Editöre cevap yazarken hakem ve editör yorumlarını ciddiye almak, yanıtları genel bir çerçeveye oturtmak, saygılı olmak, hataları kabul edip iyileştirmeye çalışmak önemlidir. Ayrıca, editör ve hakem yorumlarına verilen cevapların takibi kolaylaştırılması için dikkate alınması gerekir. Bu süreçte paylaşılan videoyu da izleyerek daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
 
Geri
Üst