Revani Tanımı İçin Materyaller
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı portakal suyu
1 adet portakalın kabuğu
1paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbetini yaparak işe başlayalım .Malzemeleri tencereye alıp kaynatalım.
Daha sonra yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım .
Sırasıyla gereçlerimizi ekleyelim ,portakalımızın kabuğunu rendeleyelim.Sadece turuncu olan bölgesini almaya dikkat edelim .
Akabinde güzelce karıştırıp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirelim.
Fırından alıp birinci sıcaklığı çıktıktan sonra hazırlamış olduğumuz bir çay bardağı portakal suyunu üstünde gezdirelim.
Kekimiz soğuduktan sonra hafif ılık olan şerbeti üstünde gezdirelim .Tatlımız hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun
Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı portakal suyu
1 adet portakalın kabuğu
1paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbetini yaparak işe başlayalım .Malzemeleri tencereye alıp kaynatalım.
Daha sonra yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım .
Sırasıyla gereçlerimizi ekleyelim ,portakalımızın kabuğunu rendeleyelim.Sadece turuncu olan bölgesini almaya dikkat edelim .
Akabinde güzelce karıştırıp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirelim.
Fırından alıp birinci sıcaklığı çıktıktan sonra hazırlamış olduğumuz bir çay bardağı portakal suyunu üstünde gezdirelim.
Kekimiz soğuduktan sonra hafif ılık olan şerbeti üstünde gezdirelim .Tatlımız hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun
Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı