Revani Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
(varsa bir adet portakal rendesi)
Şerbet için
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu kaynatalım. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatalım.
Revani için yumurta ve şeker çırpalım. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpalım.
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da ekleyerek çırpalım.
Yağlamış kare borcama döküp 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
İlk sıcaklığı çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun. .
Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
(varsa bir adet portakal rendesi)
Şerbet için
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu kaynatalım. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatalım.
Revani için yumurta ve şeker çırpalım. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpalım.
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da ekleyerek çırpalım.
Yağlamış kare borcama döküp 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
İlk sıcaklığı çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun. .
Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı