Revani Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1.5 su bardağı irmik
1 su bardağından iki parmak eksik süt
1 limon rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
4 şu bardağı su
5-6 damla limon
Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetimizi hazırlamakla başlayalım. Şerbetimizin soğuk olması gerekiyor. 3 su bardağı şekere, 4 su bardağı su ekleyip, ocağa alalım.
Kaynamaya başlayınca 5-6 damla limon sıkıp, 10 dakika daha kaynatalım ve altını kapatıp, soğumaya bırakalım.
Yumurta ve şekeri derin bir kap içerisinde iyice çırpıyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyip çırpalım.
Yağlanmış (Büyük boy yuvarlak borcam kullandım. Büyük boy kare borcam da kullanabilirsiniz) borcama harcımızı dökelim.
Önceden ısıtılmış 170 derecede ki fırınımıza koyup yaklaşık 30-35 dakika üzerini kızarana kadar pişirelim.
Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1.5 su bardağı irmik
1 su bardağından iki parmak eksik süt
1 limon rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
4 şu bardağı su
5-6 damla limon
Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetimizi hazırlamakla başlayalım. Şerbetimizin soğuk olması gerekiyor. 3 su bardağı şekere, 4 su bardağı su ekleyip, ocağa alalım.
Kaynamaya başlayınca 5-6 damla limon sıkıp, 10 dakika daha kaynatalım ve altını kapatıp, soğumaya bırakalım.
Yumurta ve şekeri derin bir kap içerisinde iyice çırpıyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyip çırpalım.
Yağlanmış (Büyük boy yuvarlak borcam kullandım. Büyük boy kare borcam da kullanabilirsiniz) borcama harcımızı dökelim.
Önceden ısıtılmış 170 derecede ki fırınımıza koyup yaklaşık 30-35 dakika üzerini kızarana kadar pişirelim.
Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı