Revani

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Revani Tanımı İçin Materyaller
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Üzeri için;
1 su bardağı süt
1 paket sade krem şanti

Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şeker köpürene kadar güzelce çırpılır.
Akabinde sıvı yağ, süt eklenir ve çırpılmaya devam edilir.
İrmik, un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek karıştırılır.
Yağlanmış büyük uzunluk dikdörtgen borcama dökülür ve evvelce ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
Şerbeti için su ve şeker kaynatılır ve soğuk revani kekine birinci sıcaklığı çıkmış şerbet dökülür ve soğumaya bırakılır.
1 paket krem şanti 1 bardak soğuk süt ile mikserle düzgünce çırpılarak hazırlanır ve şerbetini çekip büsbütün soğuyan kekin üzerine yayılır.
Üzeri streçle sarılıp dolapta 1- 2 saat bekletilir. Afiyet olsun
Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst