Revani

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Revani Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Kaynamaya başladıktan sonra şerbete limon ek ederek kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika kadar daha kaynatalım.
Yumurta ve şekeri beyazlayıp, köpük köpük olana kadar çırpalım.
Diğer gereçleri ekleyip çırpalım.
Hamuru yağlanmış kare borcama dökelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dk pişirelim.
Tatlıyı fırından alınca 5 dakika dinlendirelim ve dilimlere keselim. Ilınmış şerbeti üzerine dökelim afiyet olsun.
Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst