AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Revani pistigini nasil anlariz?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Revani piştiğini nasıl anlarız?​

Revaniyi fırından almadan önce bir kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa pişen revaniyi dilimleyin ve üzerine ılık şerbeti dökün. Yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Revaninin ortası neden çöker?​

Revaninin ortası neden çöker?
iki farklı yoğunluktaki malzemeyi karıştırdığınızda yoğun olan her zaman dibine çöker. bu yüzden tüm malzemeyi birdenbire karıştırmadan önce yoğunluklarını ayarlamak için yumurta sarısının içerisine iki kevgir kadar beyazını ilave ediyoruz ve spatula ile çırpmadan alttan üste alarak karıştırıyoruz.

Sünger gibi revani tatlısı nasıl yapılır?​

Sünger Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
- İki yumurta ve şekeri iyice krema olana kadar çırpıyoruz.
- İçine kuru malzemeleri koyuyoruz.
- Hamur olduktan sonra yağ ve sütü ekleyip çırpıyoruz.
- Yağlanmış tepsiye döküyoruz. 200 derece fırında nar gibi olana kadar pişiriyoruz.

Şerbeti çekmeyen Revaniye ne yapılır?​

Şerbeti çekmeyen Revaniye ne yapılır?
Şerbetini Çekmeyen Tatlıya Ne Yapılır?
- Tatlının şerbetini çekmesi için, oda sıcaklığında üstü açık bir şekilde bekletin.
- Beklemenize rağmen çekmiyorsa, tatlınızı 100 dereceli fırında ortalama 15 dakika bekletin.
- Fırından çıkan hafif ısınmış tatlıyı tekrar oda sıcaklığında bekletin.
Revani ne kadar sürede pişer?​
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

Revani ne kadar beklemeli?​

Revani ne kadar beklemeli?
Karıştırdıktan sonra borcama döküp fırına sürüyoruz. Ben fırınımı ısıtmadan sürüyorum yaklaşık 20 dk da pişiriyor. Fırından çıkan revanimi 2-3 dakika beklettikten sonra büyük baklava dilimleri olarak şekilde dilimliyoruz ve soğumuş olan şerbetimizi döküyoruz.

Gerçek revani tatlısı nasıl yapılır?​

Meşhur Baki Ustanın Revani Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz ve karıştırıyoruz.
- Karışımı ağzı kapalı şekilde 2 saat bekletiyoruz.
- Bu 2 saat bekleme süresinde arada bir karıştırıyoruz.
- 2 saat sonra önceden ısıtılmış fırında 170 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

İrmik tatlısının kabarması için ne yapılır?​

İrmik tatlısının kabarması için ne yapılır?
Yumurtaları kırıp üzerine toz şeker ilave ederek, şeker eriyip yumurtayla beraber kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın. Süngerimsi bir kıvamı olmasını isterseniz revani hamurunuzun içerisine mutlaka yoğurt ilave edin. Yoğurdunuzun hafif sulu kısmından koyarsanız da revaniniz daha güzel kabarır.

İrmik tatlısının püf noktası nedir?​

İrmik Helvasının Püf Noktaları
- İrmik helvasının koyu bir rengi olması için kısık ateşte güzelce kavurun.
- İrmik helvasının dağılmaması için az miktarda un kullanabilirsiniz.
- Hem lezzetini arttırması hem de daha iyi bir kıvamı olması için biraz pekmez kullanabilirsiniz.

Tatlım şerbetini çekmedi ne yapmalıyım?​

Tatlım şerbetini çekmedi ne yapmalıyım?
 
Revani pişip pişmediğini anlamak için fırından almadan önce bir kürdanı batırarak kontrol etmek önemlidir. Eğer kürdanı çıkarırken kuru çıkıyorsa, revani pişmiş demektir. Pişen revaniyi dilimleyip üzerine ılık şerbeti dökerek yarım saat kadar dinlendirip servis yapabilirsiniz.

Revani tatlısının ortasının çökmesinin sebebi genellikle farklı yoğunluktaki malzemelerin karıştırılmasından kaynaklanır. Bu durumu önlemek için tüm malzemeleri birbiriyle uyumlu bir şekilde karıştırmak önemlidir. Ayrıca, yumurta sarısının içerisine beyazını ilave ederek karıştırma işlemine dikkat etmek de çökme sorununu önleyebilir.

Sünger gibi bir revani tatlısı yapmak isterseniz aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. İki yumurta ve şekeri iyice krema olana kadar çırpın.
2. Kuru malzemeleri ekleyerek karıştırın.
3. Hamur oluştuktan sonra yağ ve sütü ekleyip çırparak homojen bir karışım elde edin.
4. Yağlanmış bir tepsiye hamuru dökerek 200 derece fırında nar gibi olana kadar pişirin.

Şerbeti çekmeyen bir revani tatlısı için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Tatlıyı oda sıcaklığında üstü açık bir şekilde bekletin.
- Şerbeti çekmezse, 100 dereceli fırında ortalama 15 dakika bekletin.
- Fırından çıkan hafif ısınmış tatlıyı tekrar oda sıcaklığında bekletin.

Revani genellikle önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika arasında pişirilir. Ancak fırınınıza ve malzemelerinize göre pişme süresi değişebilir.

Revaniyi fırından çıkardıktan sonra 2-3 dakika kadar bekletmeniz yeterli olacaktır. Bu sürenin ardından revaniyi dilimleyerek üzerine şerbet döküp servis yapabilirsiniz.

Gerçek bir revani tatlısı yapmak isterseniz Baki Ustanın tarifini deneyebilirsiniz. Malzemeleri karıştırıp 2 saat beklettikten sonra 170 derece önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirebilirsiniz.

İrmik tatlısının kabarması için yumurtaları ve şekeri iyice çırptıktan sonra içine yoğurt eklemek veya yumurtaya ekstra hava katmak tatlıyı daha kabarık hale getirebilir. Ayrıca, revani hamuruna mutlaka yoğurt eklemek de kabarması için önemli bir püf noktası olabilir.
 
Geri
Üst