AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Retrofarengeal alan nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.320
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Retrofarengeal alan nedir?​

Retrofaringeal alan, kafa tabanından ikinci torasik vertebra seviyesinde üst mediastene uzanır. Bu alan posterior olarak prevertebral fasya, anterosüperior olarak bukkofaringeal fasya ve anteroinferior olarak özofagusu çevre- leyen fasya arasında yer alır.
Boyun enfeksiyonu nasıl geçer?
Derin boyun enfeksiyonlarının tedavisi, antibiyotik tedavisini ve loküle absenin aspirasyonunu veya drenajını içerir. Ampirik antibiyotik rejimi seçimi, enfeksiyon kaynağına ve belirli hasta özelliklerine bağlıdır. IV antibiyotik genellikle polimikrobiyal başlanır ve kültür sonucuna göre tekrar düzenlenir.
Peritonsiller apseye ne iyi gelir?
İğne aspirayonu peritonsiller apsenin tanı ve tedavisinde halen altın standart yöntemdir. Ultrasonografi ve Komputerize Tomografi tanı koymada yardımcıdır. Ponksiyon ve aspirasyondan sonra uygun antibiyotik tedavisi (penisilin, klindamicin, cefalosporinler, metranidazol) başlanmalıdır.

Peritonsiller apse nasıl geçer?​

Tedavi. Apse içinde biriken iltihabın enjektörle veya bir cerrahi girişim ile boşaltılması, takiben antibiyotik tedavisi gerekir. Bu işlemler için hastanın hastanede yatması gerekebilir. Apse iyileştikten bir süre sonra, tekrarlamaları önlemek amacıyla bademciklerin alınması (tonsillektomi) gerekir.
Retrofaringeal ve Parafaringeal apse Nedir?
Tonsil kaynaklı enfeksiyonların peritonsiller yumuşak dokuya yayılması peritonsiller apse, farinks arka duvarı ile servikal vertebra ön yüzü arasındaki retrofaringeal alanın enfeksiyonları retrofaringeal apse, farinks yan duvarı ile üst boyun bölgesini örten deri altı dokusu arasında gelişen enfeksiyonlar ise lateral …
Kollateral ödem ne demek?
Seröz iltihap daha ağır bir iltihabın (cerahatli iltihap) çevresinde görülür ki buna kollateral ödem denir. Kuvvetli bir etkenin yaptığı iltihapta merkezden uzaklaştıkça etkenin gücü azalacağından çevrede daha hafif bir iltihap yani seröz iltihap oluşur.
 
Geri
Üst