AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Retinol zararli mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
61.329
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Retinol zararlı mı?​

Retinol hakkında en sık sorulan soruların başında gelen ve pek çok kişinin gözünü korkutan bu sorunun cevabı: Hayır. Retinolün cilt üzerinde bazı yan etkileri var ama kontrollü bir şekilde kullanıldığında cilde zarar vermiyor.

Retinol yan etkileri nelerdir?​

Retinol yan etkileri nelerdir?
Retinol Ürünlerinin Yan Etkileri Nelerdir?
- Kırmızılık.
- Tahriş
- Kaşıntı
- Deride pullanma ve soyulma.
- Güneşe karşı artan hassasiyet.

Retinol hangi yaşta kullanılır?​

Retinol hangi yaşta kullanılır?
Anti-aging bakım için önlem amaçlı başvurulacaksa, retinolün 20’li yaşların sonunda veya 30’lu yaşların başında kullanılmaya başlanması öneriliyor. Ancak akne, leke veya renk eşitsizlikleri gibi şikayetler söz konusu ise, retinol cilt bakım rutinine daha erken yaşlarda da dahil edilebilir.

Retinol kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?​

RETİNOL İÇEREN ÜRÜNLERİ KULLANIRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 7 NOKTA
- Cildinizi iyi bir şekilde nemlendirin.
- Güneş koruyucu kullanın.
- 3. Asitlerle birlikte kullanmayın.
- Retinol içeren ürünü kullanırken antioksidanlar da kullanın.
- 5. Retinol içeren ürünün ışık geçirmeyen bir ambalajda olmasına dikkat edin.

Hassas ciltler retinol kullanabilir mi?​

Hassas ciltler retinol kullanabilir mi?
Hassas cilde sahip kişiler için günlük cilt bakımında retinol kullanımı oldukça ağır gelecektir. Bu nedenle uzmanlar haftada bir kullanım ile retinole başlamanızı tavsiye ediyor. İki hafta bunu denedikten sonra bir yan etki gözlemlemiyorsanız diğer destek ürünlerle birlikte haftada ikiye çıkarabilirsiniz.

Retinol mu retinal mi?​

Retinol mu retinal mi?
Retinoid bir çatı terimi olurken, kullanımı A-Vitamininin oranını belirliyor. Retinol ise genelde retinoik asit içeriğinin daha az konsantrelerde barındıran bir cilt bakım içeriği. Retinol genelde serumlarda ve kremlerde bulunurken, yüksek konsantreli retinoidler ise bazen reçete ile satın alınabiliyor.

Retinol nemlendiriciden önce mi sonra mı?​

Eğer hassas bir cildiniz var ise önce nemlendirici daha sonra retinol içerikli ürünü sürmeniz tavsiye ediliyor.

Retinol nedir kimler kullanabilir?​

Retinol nedir kimler kullanabilir?
Çoğu cilt uzmanları ve dermatologlar, retinolün 30 yaş ve üzeri olan herkes tarafından kullanılabileceğini söylüyor. Ancak eğer yara, dönemsel akne veya gözenek tıkanıklığı gibi sorunlardan şikayetçiyseniz, bu içeriği daha erken kullanmaya başlayabilirsiniz.

C vitamini serumu kaç yaşından itibaren kullanılır?​

C vitamini serumu kaç yaşından itibaren kullanılır?
Araştırmalar, yaşlanma sürecinde, genç ve olgun ciltler için farklı ürünler kullanmak gerektiğini ortaya koyuyor; C vitamini ya da meyve asidi içeren ve antioksidan özelliği olan kremleri 30-35 yaş arasındakilerin, daha olgun ciltlerin ise A vitamini ya da peptit içeren kremler kullanılması öneriliyor.

Retinol hangi besinlerde bulunur?​

Retinol Nelerde Bulunur? İçerisinde A vitamini bulunan besinler yoluyla vücudun retinol alması sağlanabiliyor. A vitamini ise doğada, retinol ve beta-karoten olmak üzere iki farklı türde bulunuyor. Retinol; doğrudan et, tavuk, balık, süt ve süt ürünleri gibi hayvansal gıdaların içerisinde yer alıyor.

Retinol cilde nasıl uygulanır?​

Retinol cilde nasıl uygulanır?
Tüm yüz ve boyun için 4-5 damla retinol, temizlenip kurulanmış cilde parmaklarla direkt uygulanabilir ya da günlük cilt bakım kremi içerisine karıştırılarak da kullanılabilir. Gözlerle temastan kaçınılmalıdır. Başka asit içerikli ürünlerle birlikte kullanılmamalıdır.

Retinol ciltte ne işe yarar?​

Retinol ciltte ne işe yarar?
Retinol güzellik ürünleri arasında en etkili kabul edilen bileşenlerden biri sayılır. A vitamini türevlerinden olan retinol sivilceleri azaltması ve yaşlanma karşıtı etkileri en aza indirgemesiyle çoğu krem ve serumlarda yer alırken, tek başına da bir cilt bakım ürünü olarak kullanılır.

Retinol Göz çevresinde kullanılır mı?​

Peki retinol göz çevresine uygulanabilir mi? Cevap evet! Bu hassas bölgeye uygun olarak formülize edilmiş bakım ürünleriyle retinolden göz çevresi için de faydalanmak mümkün. Sıkılaştırıcı, aydınlatıcı ve kırışıklık giderici sonuçlarıyla göz çevresini yeniden yapılandıran en etkili 7 retinol bakımı keşfedin.

Retinil ve retinol aynı mı?​

Retinil ve retinol aynı mı?

Retinol ile birlikte ne kullanılır?​

Retinol ile birlikte ne kullanılır?
Akşamları A vitamini hücresel yenilenmeyi uyarır ve yaşlanma belirtilerini düzeltir. Sabahları C vitamini ve güneş kremi, yeni yenilenen cildin çevresel zararlardan korunmasına yardımcı olurken, kolajen ve parlaklığı arttırır. Bu nedenle retinolü C-Tetra® gibi bir C vitamini serumu ile birleştirmenizi öneririz.
 
Retinol hakkında paylaşılan bilgiler oldukça faydalı ve doğru. Retinol, cilt bakımında sıkça tercih edilen bir bileşen olmasına rağmen bazı yan etkilere neden olabilir. Özellikle kırmızılık, tahriş, kaşıntı, deride pullanma ve soyulma gibi belirtiler retinol kullanımının yan etkileri arasında yer alır. Ancak bu yan etkiler genellikle cildin adapte olma sürecinde geçicidir ve cilt daha sonra alışır.

Retinol kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Örneğin, cildin iyi bir şekilde nemlendirilmesi, güneş koruyucu kullanılması, retinol içeren ürünlerin ışık geçirmeyen ambalajlarda saklanması gibi önlemler alınmalıdır. Ayrıca retinol içeren ürünlerle aynı anda asit içerikli ürünler kullanılmamalıdır.

Retinolün hangi yaşta kullanılması gerektiği konusunda ise genellikle 20'li yaşların sonunda veya 30'lu yaşların başında başlanması önerilir. Ancak akne, leke veya renk eşitsizlikleri gibi cilt sorunları varsa daha erken yaşlarda da retinol kullanılmaya başlanabilir.

Hassas cilde sahip olan kişilerin retinol kullanımı konusunda dikkatli olmaları gerekir. Haftada bir kullanım ile başlamak ve ardından arttırmak uygun olabilir. Ayrıca retinolün göz çevresinde kullanımı da olasıdır, ancak bu hassas bölge için özel olarak formüle edilmiş ürünlerin tercih edilmesi önemlidir.

Son olarak, retinil ve retinol farklı bileşenlerdir. Retinil genellikle daha aktif bir form olup Retinoik Asit'e dönüşebilirken, retinol daha hafif bir formdur. Retinol, A vitamini türevlerinden biri olarak ciltte sivilce azaltma ve yaşlanma karşıtı etkileri ile bilinir.

Bu bilgiler doğrultusunda, retinolün cilt bakımında etkili bir bileşen olduğunu ancak dikkatli ve kontrollü kullanılması gerektiğini ifade edebilirim. Eğer belirtilen yan etkilerden herhangi birini cilt üzerinde tecrübe ediyorsanız, kullanımı bırakarak bir cilt uzmanına danışmanız önemlidir.
 
Geri
Üst