AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Retinol kac ay kullanilmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Retinol kaç ay kullanılmalı?​

Retinolü ne kadar süreyle kullanmalı? Araştırmalar, retinolün hücre yenileme etkisinin 3 aydan sonra azaldığını gösteriyor. Bu nedenle 3 ay düzenli kullanımın ardından, 3 ay ara verilmesi öneriliyor.
Retinol soyulma yapar mı?
Ancak A vitamininin küçük bir dezavantajı vardır: cildi gözle görülür şekilde iyileştirecek kadar yüksek oranlarda uygulandığında, ilk başladığınızda cildinizde hafif tahrişe neden olabilir. Aslında, cildiniz A vitaminine alışırken, dökülmeye veya soyulmaya bile neden olabilir.

Cilt sırasıyla nasıl temizlenir?​

Cilt Bakım Ürünlerini Uygulama Sırası
- Adım: Temizleyici (Gündüz ve Gece)
- Adım: Maske (Haftada 1 veya 2 defa, Gece)
- 3. Adım: Tonik (Gündüz ve/veya Gece)
- Adım: Göz Kremi (Gündüz ve Gece)
- Adım: Serum (Gündüz ve/veya Gece)
- Adım: Lokal Bakım (Gece)
- 7. Adım: Nemlendirici Krem (Gündüz ve Gece)
Retinol serum göz altına sürülür mü?
Peki retinol göz çevresine uygulanabilir mi? Cevap evet! Bu hassas bölgeye uygun olarak formülize edilmiş bakım ürünleriyle retinolden göz çevresi için de faydalanmak mümkün.

Retinol hergün kullanılır mı?​

Bir retinol serumu kullanmaya başlayacaksan, öncelikle ilk haftada sadece 2 gece uygulayabilirsin. Sonraki haftada gün aşırı uygulayıp, herhangi bir reaksiyonla karşılaşmadığın sürece her gün kullanabilirsin.
Retinol krem cildi soyar mı?
Retinolü nasıl uygulamalı? Deri için mucizevi bir içerik olsa da bazı ciltler için uygun olamayabilmektedir. Retinoik asitler etki mekanizmaları gereği cildi soyar ve bu sebeple hassasiyeti arttırır.

Göz çevresine retinol sürülür mü?​

Peki retinol göz çevresine uygulanabilir mi? Cevap evet! Bu hassas bölgeye uygun olarak formülize edilmiş bakım ürünleriyle retinolden göz çevresi için de faydalanmak mümkün. Sıkılaştırıcı, aydınlatıcı ve kırışıklık giderici sonuçlarıyla göz çevresini yeniden yapılandıran en etkili 7 retinol bakımı keşfedin.
Retinol içeren kremler yazın kullanılır mı?
Evet, yazın retinol kullanabilirsin ancak koruyucu önlemler almak unutmamalısın. SPF 30 veya daha yüksek, geniş spektrumlu, suya dayanıklı bir güneş koruyucusunu yanından ayırma.

Geri