- Konu Yazar
- #1
Retina Yirtilmasi kimlerde gorulur?
Retina Dekolmanı Kimlerde Görülür? Retina dekolmanı, özellikle yüksek dereceli miyop hastalarında görülmektedir. Ayrıca, orta yaşın üzerindekiler, ailesinde yüksek dereceli miyopi veya retina dekolmanı öyküsü olan kişiler de risk grubunu oluşturmaktadırlar. Bu kişiler düzenli göz muayenelerini ihmal etmemelidirler.Kaç çeşit göz hastalığı vardır?
Kaç çeşit göz hastalığı vardır?En tehlikeli göz hastalıkları çeşitleri nelerdir?
- Glokom,
- Sarı nokta hastalığı,
- Şeker hastalığına bağlı körlük,
- Retina dekolmanı,
- Gözdeki atar ve toplar damar tıkanıklıkları,
- Göz travmaları (retinal yırtıklar, göziçi kanmalar),
- Çocuklarda katarakt ve göz tansiyonu,
Retina yırtılması niye olur?
Yaşlandıkça vitreus biçim değiştirerek retinayı çekmeye başlar. Eğer vitreus retinadan bir parçayı çekerse retina yırtılması meydana gelir. Böyle bir durumda, vitreus sıvısı bu yırtıktan sızarak retinayı gözün arka duvarından kaldırır ve retinanın ayrılmasına sebep olur.Göz enfeksiyonu tehlikeli midir?
Göz enfeksiyonu tehlikeli midir?Bakteriyel kaynaklı enfeksiyon, göze değen el ya da eşyalara temas ile başkasına bulaşabilir. Hastalığın bulaşıcılığı yüksek olabileceğinden ötürü tedavisi için doktora başvurmak gerekir. Tedaviyi geciktirmek kalıcı göz hasarlarına yol açabilir.
Lutein ve zeaksantin kaynakları: Koyu yeşil yapraklı sebzeler lutein ve zeaksantin için en iyi kaynaklarıdır. Kale, ıspanak, pazı, su teresi ve şalgam bu besinlerin arasında ilk sıralarda gelmektedir. Diğer iyi kaynaklar ise; yeşil bezelye, mısır, marul, brokoli, kabak, havuç, Brüksel lahanasıdır.
Miyop görme kaybı mıdır?
Miyop görme kaybı mıdır?Miyop ,göze paralel gelen ışınların retina önünde odaklanması durumudur. Miyoplar yakını görebilirler ama uzağı net göremezler.
Retina zarar görürse ne olur?
Retina yırtıkları onarılmazsa sorun bütün retinaya yayılabilir ve görüşün azalması söz konusudur. Yırtıklara zamanında müdahale edilirse, retina tabakası ayrılmadan yani dekolman olmadan hastalığın önüne geçilmiş olur. Retina dekolmanı tedavi edilmezse kalıcı görme kaybı yaratabilir.Retina yırtılması iyileşir mi?
Retina yırtılması iyileşir mi?Retina yırtığı ve takip eden retina dekolmanı oldukça ciddi hastalıktır. Hastalık kendiliğinden iyileşmez. Tedavi edilmezse körlüğe varan ciddi görme kayıplarına sebep olabilir.