Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Retina tabakalari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Retina tabakaları nelerdir?​

Retina, göz küremizin iç yüzeyini kaplar, ince yarı saydam ve hafif pembe-kırmızı renkli bir zardır. Retina, göz küresi boşluğuna bakan iç kısımda duyusal (nörosensoriyel) tabaka ve dışa doğru kısımda pigmentli tabakadan oluşan iki katmanlı bir yapıdır.

Retina özellikleri nelerdir?​

Retina gözün arka duvarını kaplayan zar gibi ince bir tabakadır. Görme siniri retinadan gelen görsel uyarıyı beyine iletir. Retina milyonlarca görme hücresi ve bunların bağlı olduğu sinir hücrelerinden oluşur. Bu sinir hücrelerinin uzantıları (yaklaşık 1,5 milyon) bir araya gelerek görme sinirini oluşturur.
Retina kaç tabaka?
Retina gözümüzdeki ağ tabakasıdır, göz küresinin arka duvarını kaplar ve görme hücrelerinden meydana gelir. Retina tabakası gözün en karmaşık ve hassas noktası olarak bilinmektedir. Retinanın kendi içinde toplam 10 tabakası mevcuttur.
Retina hastalığı ne demek?
Retinada merkezi görmeyi sağlayan, ışığın odaklandığı, özelleşmiş bölgeye makula (sarı nokta) denilmektedir. Retinadaki bozukluk, görüntünün oluşmamasına, göz sinirindeki bozukluk da görüntünün beyne ulaşmamasına veya eksik ulaşmasına neden olur. Kişi görme yeteneğini kaybeder.

Retina gözün hangi tabakasında bulunur?​

İristeki göz kasları hareket etmektedir. Böylece göz bebeği daralıp genişler ve göze giren ışık miktarı ayarlanır. Son olarak göz yuvarlağının iç kısmında ağ tabaka, diğer adı ile retina bulunmaktadır.

Retina hastalıkları nelerdir?​

Retina Hastalıkları Nelerdir?
Retina Nedir belirtileri?
“Dekolman” söz konusuysa acil şartlarda retina ameliyatı yapılır. Retinadaki yırtıklar ışık çakması, görüş azalması, görme alanının bir kısmının kaybı, cisimleri kırık görme, cisimleri olduğundan büyük veya küçük görme, ışık çakmaları, siyah nokta ya da sinek uçuşmaları gibi belirtilerle kendini belli eder.
 
Geri
Üst