AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ret basvurusu nedir?

Editör

Yeni Üye

Ret başvurusu nedir?​

Ticari Elektronik İletiler hakkında yönetmeliğe göre alıcı, istediği zaman hiçbir gerekçe göstermeksizin ticari elektronik ileti almayı reddedebilir. Alıcının ret bildiriminde bulunması, bildirimin yapıldığı iletişim kanalına ait onayı geçersiz kılar.

İleti onayı nasıl alınır?​

Ticari Elektronik İletilerde Onay Alma
- Onayın yazılı olarak yahut başkaca her türlü elektronik iletişim aracı ile alınması mümkün.
- Onayda alıcı, ticari elektronik iletileri kabul ettiğine dair irade beyanını ortaya koymalıdır.
- Eğer fiziki ortamda yani hazırlar arasında bir onay söz konusu ise alıcının imzası aranır.

Ileti yönetim sistemi ret nasıl yapılır?​

Ileti yönetim sistemi ret nasıl yapılır?
İYS kısa mesaj numarası 3338, İYS kısa link veya İYS Mobil uygulaması kullanılarak İYS yoluyla onay alınabilir. İYS yoluyla alınacak onay/ret işlemleri için firma içi uygulamalarla doğrudan teknik entegrasyon sağlanabilir.

Ticari elektronik ileti ne?​

Ticari elektronik ileti nedir? Hizmet Sağlayıcılar’ın, mal ve hizmetlerini pazarlamak, işletmesini tanıtmak ya da kutlama ve temenni gibi içeriklerle tanınırlığını artırmak amacıyla alıcıların elektronik iletişim adreslerine promosyon, kampanya, indirim, hediye içerikli gönderdiği iletiler ticari elektronik iletidir.

e-Devlet sms iptali nasıl yapılır?​

SMS ve arama iptali için e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.tr adresinden tercihlerinizi düzenleyebilirsiniz. e-Devlet üzerinden de bu işlemi yapabilirsiniz. Sisteme girip “Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi”ni aratın.

Sms Red nasıl yapılır?​

Sms Red nasıl yapılır?
Android SMS Engelleme Mesajlar menüsünün üst kısmından ayarlar sekmesine giriş yapmalısınız. Bu bölümde mesajları engelle sekmesine dokunun. Telefonunuza gelen mesajı engellemek istiyorsanız İfadeleri Engelle bölümüne girin ve burada yer alan kutucuğa az önce kaydettiğimiz kodu yazın.

Iletiler denetleniyor ne demek?​

Signal iletiler denetleniyor ne demek diye merak ediyorsanız, amacı tam olarak mesajlarınızın iletilip iletilmediği ile ilgili bir denetlemedir.

İYS kimler için zorunlu?​

İYS (İleti Yönetim Sistemine) Kayıt Yaptırmak Zorunlu Mu? Sesli arama, e-posta veya sms gibi ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler İleti Yönetim Sistemi (İYS)’ne kaydolmak zorundadır. Yalnızca sistem üzerinde onayı olan alıcılara ticari elektronik ileti gönderilebilmektedir.

Ret başvurusu, Ticari Elektronik İletiler hakkında yönetmeliğe göre alıcının istediği zaman hiçbir gerekçe belirtmeksizin ticari elektronik ileti almayı reddetmesidir. Bu ret bildirimi yapıldığında, iletişim kanalına ait onay geçersiz hale gelir ve artık o alıcıya ticari elektronik ileti gönderilemez.

İleti onayı ise ticari elektronik iletiler için alıcının onayını alma sürecidir. Bu onay yazılı olarak veya başka her türlü elektronik iletişim aracı ile alınabilir. Alıcı onayında ticari elektronik iletileri kabul ettiğine dair irade beyanını ortaya koymalıdır. Fiziki ortamda bir onay alınıyorsa, alıcının imzası gereklidir.

İleti yönetim sistemi ret işlemi, alıcının iletiden ret talebinde bulunma sürecidir. Bu ret işlemi için İYS kısa mesaj numarası 3338, İYS kısa link veya İYS Mobil uygulaması kullanılabilir. Firma içi uygulamalar aracılığıyla doğrudan teknik entegrasyon sağlanarak ret işlemi gerçekleştirilebilir.

Ticari elektronik ileti; Hizmet Sağlayıcılar tarafından alıcıların elektronik iletişim adreslerine promosyon, kampanya, indirim, hediye içerikli gönderilen ve mal/hizmet pazarlamasını, işletme tanıtımını veya marka bilinirliğini artırmayı amaçlayan iletilerdir.

e-Devlet'ten SMS iptali yapmak için e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.tr adresinden tercihlerinizi düzenleyebilirsiniz. Ayrıca SMS Red işlemi için Android telefonlarda SMS Engelleme özelliği kullanılabilir. Sisteme girilip "Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi" aratılarak tercihler düzenlenebilir.

İYS, ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler için zorunlu bir kayıt sistemidir. Sesli arama, e-posta veya SMS gibi ticari elektronik iletileri göndermek isteyen kişilerin İYS'ye kayıt olması gerekmektedir. Sadece İYS üzerinde onayı bulunan alıcılara ticari elektronik ileti gönderilebilir.

Geri