Restoranlar kim denetler?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
227.959
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Restoranlar kim denetler?​

(3) Bu maddenin (1). fıkrası uyarınca oluşturulan denetim komisyonu her restoranı belirli sürelerde denetler ve Yasa’ya veya bu Tüzüğe aykırı herhangi bir durum veya hareket tespit etmesi halinde gerekli işlemlerin yapılması amacıyla durumu Bakanlığa rapor eder.

Kafelerde oturma süresi var mı?​

Uzun süredir kapalı olan yeme-içme işletmeleri, yeni kararın açıklanmasıyla rahat bir nefes aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından koronavirüs tedbirleri kapsamında 49 gündür kapalı olan kafe ve restoranların bugünden itibaren 07.00-21.00 arasında hizmet verebileceğini açıkladı.
Restoran denetimi nasıl yapılır?
Denetimde yapılacak kontrol ve denetimler ana hatlarıyla şunlar olmalıdır;
- İşletme hijyeni.
- Personel hijyeni ve sağlık kontrolleri.
- Çapraz bulaşma noktaları
- İşletme teknik donanım uygunluğu.
- Alet-ekipman uygunluğu, hijyeni ve konumlandırılması
- Personel sosyal tesislerinin kontrolü
- İşletme yapısal özelliklerinin uygunluğu.
Kafelerde masa düzeni nasıl olacak?
Masa kuralları dörtgen veya daire tüm masalar için geçerlidir. masalarda sandalyeler arası mesafe 1 metre olacak șekilde düzenlenir. Personel ile müșterinin doğrudan yüz yüze kaldığı bar masaları kullanılıyorsa müșteri ile personel arasındaki mesafe en az 1 metre olmalıdır.

Cafe de maske takmak zorunlu mu?​

Kafe, restoran, lokanta, park, bahçe, cadde, sokak gibi açık alanlarda maska yasağı uygulanmayacak. Aslında bu yasak fiilen kalkmış durumda. Bu konuda bir denetim uygulanmıyor ve vatandaşlar açık havada maskesiz dolaşabiliyor. Yapılacak düzenleme ile açık havadaki yasak resmen de kaldırılmış olacak.

Hijyen denetimi nasıl yapılır?​

Hijyen denetimlerinde işletmenin tüm alanlarında görsel incelemeler yapılır ve istek dahilinde örnekler alınarak laboratuvar analizleri yaptırılır. Yapılan görsel incelemelerde, işletmenin hijyen ve sanitasyon açısından mevzuat kurallarına ve uluslararası standartlara uygunlukları değerlendirilir.
 
Geri
Üst