AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Restoran konsepti neden onemlidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Restoran konsepti neden önemlidir?​

Bir Konsept Seçmek Standart hizmet ile rahat bir ortamda yemek yeme, pişirme ve sipariş verme. Daha hızlı bir menü ve daha düşük fiyatlar ile daha hızlı hizmet üretmek için kısa bir menü ve düşük fiyatlar.

Özellikli restoranlar nelerdir?​

Özellikli restoranlar da; çabuk yemek sunan (fast- food) restoranlar ve diğer özellikli restoranlar olarak iki kısımda incelenebilir (Aktaş 2011:4). Genelde satın alma gücü bakımından nüfusu yüksek olan yerleşim yerlerinde kurularak faaliyet gösterirler.
Iyi bir restoran nasıl olmalıdır?
İyi Bir Restoranda Bulunması Gereken 4 Temel Özellik

Dışarıda nasıl sağlıklı beslenilir?​

Dışarıda en doğru menü nasıl seçilebilir?
- Ekmeğin masadan kaldırılmasını isteyin.
- Sağlıklı içecekleri tercih edin.
- Aperatiflerden uzak durun.
- Doymak için salata seçin.
- Ana yemek yanına garnitür olarak sebze seçimi yapın.
- Yemeklerin yarısını eve götürebilirsiniz.
- Yağsız protein içerikli yemekler sipariş edin.

Bir restoran açmak için gereken unsurlar nelerdir?​

Restoran açmak için gerekli belgeler, Vergi levhanızın, nüfus cüzdanınızın fotokopisi, ikamet ettiğiniz meskene ait ikametgah belgesi, ustalık belgesi, taksi ya da toplu taşıma aracı varsa bu araçlara ait ruhsatların fotokopileri, sicil ilan ve harç bedelinin dekontları..
Steakhouse konsepti nedir?
Steakhouse adı verilen restoranlarda etin kaliteli kısımlarından (genellikle sırt ve boyun bölgesi) oluşan ve iyi et olarak isimlendirilen parçalardan hazırlanan menüler servis edilir. Ülkemizde iyi etin kullanımı kebap ve ocak başı alanı iken yurtdışı karşılığıda Steakhouse’dır.
Kelime anlamı olarak restoran da, lokanta da yemek pişirilip satılan yer anlamına gelmektedir. Restoran kelimesi dilimize Fransızcadan, lokanta kelimesi ise, İtalyancadan geçmiştir. Günümüzde lokantalar, genellikle restoranlardan daha uzun süre açık olan ve fiyatları restoranlara nazaran daha ekonomik olan yerlerdir.
Bakalım en yaygın olarak kullanımda olan servis türleri neler.
Restoran mutfağı kaç m2 olmalı?
a ) En az 200 m2 Kapalı alanı olacak, b )Buz dolabı, Meşrubat dolabı,klima,lavabo Tuvalet,Jeneratör olacak,(Tuvalet bedensel engellilerinde kullanabileceği şekilde.)

Dışarıda diyete uygun ne yenir?​

Yumurta, salatalık, domates, roka, tahıllı ekmek, şekersiz çay, doğal meyve suyu, zeytinyağlı zeytin, yeşillik, 1-2 dilim beyaz peynir, kepekli tost ekmeği ile yapılan tost gibi besinleri tercih edebilirsiniz.

Dışarıda az kalorili ne yenir?​

Marul, tere, roka vb. yeşillikler, salatalık, haşlanmış sebzeler, nohut, fasulye gibi bakliyatlar sağlıklı birer aperatif olacaktır. Kızartma veya ekmek içeriği çok olan atıştırmalıklardan uzak durun. Ayrıca atıştırmalık kısmını atlayarak da kalori sınırlandırması yapabilirsiniz.
 
Geri
Üst