Restoran dizayn ederken nelere dikkat edilmeli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
239.301
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Restoran dizayn ederken nelere dikkat edilmeli?​

RESTORAN TASARIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
- 1. RENK. Psikologlar, rengin beyinlerimiz üzerinde önemli bir etkisi olduğunu uzun zamandır biliyorlar .
- 2. DEKOR.
- 3. AYDINLATMA.
- MÜZİK.
- 5. KOKU AROMASI.
- TUVALETLER.
- DÜZEN.
- MÜŞTERİ KAPASİTESİ

Restoran en az kaç metrekare olmalı?​

a )En az 150 m2 kapalı alanı bulunacak. b)İrtifa (İç yükseklik) en az 350 metreden az olamaz. c )Çift tuvaleti olacak. (Tuvalet bedensel engellilerinde kullanabileceği şekilde düzenlenecek.) M.K.7 Ekim 2004 d)Klima,ve havalandırması iyi yapılmış olacak.
Pandemi restoranları nasıl etkiledi?
COVID-19’UN GLOBAL RESTORAN SEKTÖRÜNE ETKİLERİ Türkiye’de irili ufaklı 100 bin işletme ve doğrudan 2 milyon çalışan ile faaliyet gösteren yeme-içme sektörü 2019 yılında 125 milyar TL seviyesinde ekonomik hacim yaratırken sektörün 2020 yılını COVID-19 etkisi ile 60 milyar TL gelir kaybı ile kapatacağı öngörülüyor1.
Kafe işletmecisi ne yapar?
İşletmecinin yaptığı iş, adında saklı zaten. Asıl görevi, mekanın ayakta kalmasını sağlamak. Hem mekanın gündemde kalmasını sağlar; hem de yatırımcıya para kazandırır.

Iyi bir restoran nasıl olmalıdır?​

Yeni Bir Restoranı Başarılı Yapan 8 İpucu
- Yeni Bir Restoran Açmanın Ticari Boyutlarının Araştırılması
- Bir Tema ve Mutfak Seçme.
- 3. İşletmenizi Sosyal Medyada Duyurma.
- Kullanıcı Dostu Sipariş Verme Opsiyonları Sunma.
- Mevcut Mutfak ve Pazarlama Trendlerini Takip Etmek.
- Organize Bir Operasyon Yaratmak.

Restoran konseptini oluşturan unsurlar nelerdir?​

Restoran konseptiniz, temel olarak restoranınızın nasıl çalıştığıdır. Bu fiyat, menü, iç tasarım, oturma stili, servis ve atmosferi içerir.
3 sınıf lokanta ne demek?
1-) zemin su geçirmez ve yıkanabilir bir madde ile kaplı olacaktır. 2-) isıtma, aydınlatma ve hava temizleme tertibatı yeterli olacak, mutfak pencereleri ince telle kapatılmış olacaktır.
Iyi bir restoran nasil olmali?
Restoranınızın iki önemli bölümü, yiyeceklerin hazırlandığı üretim alanı ve müşterilerinizin yemek yedikleri ya da alışveriş yaptıkları ortak alanlardır. Bir restoran tasarımı açısından düşünülmesi gereken başlıca faktörler yemek odası, mutfak alanı, depolama alanları, ofis ve bu alanların boyutudur.
Kariyerinde Maaşlar
Ticari bir restoran mutfağının ihtiyaç duyduğu ekipmanların bir kontrol listesi:
Restoran konsepti nedir?
Restoran konseptiniz, temel olarak restoranınızın nasıl çalıştığıdır. Bu fiyat, menü, iç tasarım, oturma stili, servis ve atmosferi içerir. Başarılı konseptler aşağıdaki fikirleri içerir: Standart hizmet ile rahat bir ortamda yemek yeme, pişirme ve sipariş verme.
Restoran atmosferi nedir?
Restoran Atmosferi çeken yemek yeme atmosferini kapsayan çok geniş bir kavramdır (Heung ve Gu 2012: 1167). Kotler, atmosferi “satın alma ihtimali arttırılabilir alıcıda belirli duygusal etkiler üretmek için satın alma ortamı tasarlama çabası” olarak tanımlamıştır (Kotler 1973: 50).

Restoran türleri nelerdir?​

Restoranlar menü stiline, hazırlama yöntemlerine, fiyatlandırma, ayrıca gıdanın müşteriye sunulma şekline bağlı olarak çeşitli endüstri sınıflandırmalarına ayrılır.

2 sinif lokanta ne demek?​

İkinci sınıf lokantaların yemek salonu kapasitesi en az elli kişiliktir. Birinci sınıf lokantaların toplam kapasitesi en az yüzelli kişilik olup en az elli kişilik bir ana salon düzenlenmesi kaydı ile kapasitenin kalan kısmı ayrı salonlarda düzenlenebilir.
 
Geri
Üst