AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Restoran acmak kac TL?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Restoran açmak kaç TL?​

Küçük çapta bir restoran açmak istiyorsanız en az 50-70 bin TL arasında sermayeniz olmalıdır. Bu tarz işletmelerin açılmasında sermaye açısından bir üst limit sınırlaması yoktur. Ne kadar büyük ve lüks bir mekan açarsanız o kadar yüksek oranda sermaye yatırmanız gerekir.
Bir restoran açmak için gereken unsurlar nelerdir?
Restoran açmak için gerekli belgeler, Vergi levhanızın, nüfus cüzdanınızın fotokopisi, ikamet ettiğiniz meskene ait ikametgah belgesi, ustalık belgesi, taksi ya da toplu taşıma aracı varsa bu araçlara ait ruhsatların fotokopileri, sicil ilan ve harç bedelinin dekontları..

Restaurant kullanılan malzemeler nelerdir?​

Yiyecek Hazırlama Ekipmanları
- Mutfak robotu. Yiyecek işlemcileri, yoğun restoran mutfakları için gerekli ekipmanlardır.
- 2. Yiyecek hazırlama tezgahları Yemek hazırlama tezgahları, masalar ve kesme tahtaları, herhangi bir restoran mutfağı için önemlidir.
- 3. Mikserler.
- Dilimleyiciler.
- Karıştırıcılar.
Mekan açmak kaç para?
Ortalama bir butik kafe açma maliyeti belgeler ve demirbaş malzemeler ile birlikte 2020 yılı için 60.000-65.000 lira gibi bir maliyete ulaşırken, nargile kafe ve internet kafe gibi özel konseptlerde, bütçenizin 100.000 lira ve üstüne çıkması konseptlerinizin tam anlamıyla yansıtılmasına yardımcı olabilirken.

3 sınıf lokanta ne demek?​

1-) zemin su geçirmez ve yıkanabilir bir madde ile kaplı olacaktır. 2-) isıtma, aydınlatma ve hava temizleme tertibatı yeterli olacak, mutfak pencereleri ince telle kapatılmış olacaktır.
Lokanta açmak için aşçılık belgesi şart mı?
Yeni uygulamaya göre, çalışanlardan en az bir kişinin ustalık belgesine sahip olması gerekecek. Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, temmuz itibarıyla lokanta açacak esnafın ustalık belgesini ibraz etmek zorunda olduğunu söyledi.

Restoran bölümleri nelerdir?​

Restoranınızın iki önemli bölümü, yiyeceklerin hazırlandığı üretim alanı ve müşterilerinizin yemek yedikleri ya da alışveriş yaptıkları ortak alanlardır. Bir restoran tasarımı açısından düşünülmesi gereken başlıca faktörler yemek odası, mutfak alanı, depolama alanları, ofis ve bu alanların boyutudur.
Mutfak demirbaşları nelerdir?
Bulaşıkhane Ekipmanları

Kosgeb kafeye destek veriyor mu?​

KOSGEB desteğinin onaylanmasının ardından girişimciler yaptıkları harcamalarını sisteme girdikten sonra ödemeleri belli periyotlar halinde almaktadırlar. Cafe açmak isteyenlere verilen KOSGEB desteği 50 bin TL’ye kadar hibe şeklinde, işletmenin bir yılını doldurmasının ardından da 100 bin TL’ye kadar sıfır faizli kredi …
Devlet neye destek veriyor?
YENİ TEŞVİK VE DESTEK HABERLERİ
 
Geri
Üst