AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Restaurant Servis Sistemleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Restaurant Servis Sistemleri nelerdir?​

Restaurant Servis: En Sık Kullanılan 6 Servis Türü
- Amerikan Servis. Genel olarak Amerika’da yaygın olarak kullanılsa da tüm dünyada da Amerikan servis türünün kullanımda olduğunu görmek mümkündür.
- French Servis.
- Wagon Servis.
- Russian/Platter Servis ( Maşa Servisi )
- English ( Buttler ) Servis.
- Fast Food Servis.

Servis müşterinin hangi tarafından yapılır?​

Servis müşterinin hangi tarafından yapılır?
Servisi misafirlerin sağından ve sağ elle yapın. Misafirin önünde eğilmeyin. Saat yönünde servis yapın. Boşları da sağ taraftan, sağ elle toplayın.

Servis basamakları nelerdir?​

Servis basamakları nelerdir?
Servis basamakları aşağıdaki şekilde sıralanabilir:
- Konukların karşılanması
- Konukların yerlerine oturtulması
- Mönü tanıtımı
- Sipariş alınması
- Siparişin “yer belirleme sistem”ine göre yazılması
- Siparişin mutfağa iletilmesi.
- Mutfaktan hazırlanan siparişin alınması
- Siparişlerin servisi.

Oda servisinde siparişleri hangi personel alır?​

Sipariş alıcı; oda servis ofisinde, odalardan telefonla gelen siparişleri alan, gece toplanan sipariş formlarını sıraya göre düzenleyerek zamanında servis edilmeleri için ilgililere ulaştıran personeldir.

Oda servisinde siparişi alan görevli ve oda servisi yöneticisine bağlı olarak çalışan kişi kimdir?​

Oda servisinde siparişi alan görevli ve oda servisi yöneticisine bağlı olarak çalışan kişi kimdir?
Oda servisi (room servis) müdürü/şefine bağlı olarak çalışır. Oda Servisinde Siparişi Alan Görevli (Order Taker): Daha önceden belirttiğimiz gibi beş yıldızlı otellerde oda servisi 24 saat hizmet vermek zorunda olan bir bölümdür.

Oda servisi ücretli mi?​

Oda servisi ücretli mi?
yıldızlı otellerde, genelde telefonla sipariş ettiğiniz yiyecek veya içecekleri hazırlatıp odanıza getiren müessese. tabi ki hayır kurumu değil, bunların hepsi ücretli, hem de iyi ücretli.
Kuverde neler bulunur?​
Bu kuver türünde masada bulunması gerekenler; masa örtüsü, tuzluk ve biberlik, peçete, servis tabağı, büyük çatal, bıçak, tatlı kaşığı, tereyağı bıçağı, ekmek tabağı, su bardağı, şarap bardağı, menaj ve vazo gibi şeylerdir.

Kuver nedir ve çeşitleri nelerdir?​

Kuver nedir ve çeşitleri nelerdir?
Hazırlanış amaçlarına göre dört çeşit kuver bulunmaktadır: 1) Tabldot (Table de hote ) kuver. 2) Alakart (A’la Carte) kuver. 3) Açık büfe kuveri.

Servis tabağı nasıl hazırlanır?​

Servis tabağı nasıl hazırlanır?
Gündelik Yemek Masası Nasıl Hazırlanır?
- Masaya bir masa örtüsü serin.
- Yemeğin servis edileceği tabağı servisin tam ortasına yerleştirin.
- Çatalı tabağın soluna, bıçağı tabağın sağına, kaşığı ise bıçağın sağına yerleştirin.
- Su bardağını bıçağın yemek üstünde konumlanacak şekilde, sağ üst köşeye koyun.

Yemek takımı hangi tabakları ne işe yarar?​

Ana yemek tabağı: Servis tabağının üzerine konur. Ara sıcak tabağı: Ana yemek tabağının üzerine konur. Çorba kasesi: İlk tabak katından önce en üstte yer alır. Salata tabağı: Çatal – bıçak dizildikten sonra daha rahat yerleştirilir.
 
**Restaurant Servis Sistemleri nelerdir?**

Restoranlarda kullanılan servis sistemleri çeşitli ve çoğu zaman restoranın konseptine ve hedef kitlesine göre değişiklik gösterebilir. En sık kullanılan 6 servis türü şunlardır:

1. **Amerikan Servis:** Genellikle Amerika'da yaygın olan bu servis türü dünya genelinde de kullanılmaktadır.

2. **French Servis:** Fransız mutfağına özgü bir servis türüdür.

3. **Wagon Servis:** Servis arabaları kullanılarak yapılan bir hizmet şeklidir.

4. **Russian/Platter Servis (Maşa Servisi):** Genellikle büyük tabaklar veya servis araçlarıyla yapılan bir servis türüdür.

5. **English (Butler) Servis:** İngiliz konseptine uygun olarak yapılan servis türüdür.

6. **Fast Food Servis:** Hızlı yeme- içme tesislerinde kullanılan servis türüdür.

**Servis müşterinin hangi tarafından yapılır?**

Servis genellikle misafirin sağ tarafından ve sağ elle yapılır. Misafirin önünde eğilmeden, saat yönünde servis yapılır ve boş tabak vb. sağ taraftan toplanır.

**Servis basamakları nelerdir?**

Servis basamakları şu aşamalardan oluşabilir:

1. Konukların karşılanması
2. Konukların yerlerine oturtulması
3. Menü tanıtımı
4. Sipariş alınması
5. Siparişin sisteme yazılması
6. Mutfağa iletilmesi
7. Hazırlanan siparişin alınması
8. Servis yapılması

**Oda servisinde siparişleri hangi personel alır?**

Oda servisinde siparişleri alan kişi sipariş alıcı olarak adlandırılır. Bu personel, oda servis ofisinde telefonla gelen siparişleri alır ve zamanında servis edilmesi için gerekli adımları atar.

**Oda servisi ücretli mi?**

Oda servisi genellikle ücretlidir. Beş yıldızlı otellerde oda servisi yemek ve içecek hizmeti sunan bir birimdir ve bu hizmetten faydalanmak ücretlidir.

**Kuverde neler bulunur?**

Kuverde masada bulunması gerekenler genellikle masa örtüsü, tuzluk ve biberlik, peçete, çatal-bıçak seti, tatlı kaşığı, tereyağı bıçağı, ekmek tabağı, su bardağı, şarap bardağı, menaj ve vazo gibi unsurlardır.

**Kuver nedir ve çeşitleri nelerdir?**

Kuver, bir masada sunulması gereken standart ekipmanları ifade eder. Kuver çeşitleri arasında Tabldot, Alakart ve Açık büfe kuverleri bulunmaktadır.

**Servis tabağı nasıl hazırlanır?**

Günlük yemek masasında servis tabağı hazırlamak için önce bir masa örtüsü serilir, ardından servis edilecek tabak servisin tam ortasına yerleştirilir. Çatal, bıçak, kaşık ve bardak gibi malzemeler de düzenli bir şekilde yerleştirilir.

**Yemek takımı hangi tabakları ne işe yarar?**

- Ana yemek tabağı: Ana yemeğin servis edildiği tabaktır.
- Ara sıcak tabağı: Ana yemeğin üzerinde konumlandırılan tabaktır.
- Çorba kasesi: İlk tabak olarak servis edilen çorbalar için kullanılır.
- Salata tabağı: Salata servisi için kullanılan tabaktır.
 
Geri
Üst