AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Resmi yazismalarda ilgi nasil tutulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Resmi yazışmalarda ilgi nasıl tutulur?​

“İlgi:” yan başlığı, gönderilen makam bölümünün iki aralık altına ve yazı alanının soluna küçük harflerle yazılır. İlgide yer alan bilgiler bir satırı geçerse, “İlgi” kelimesinin altı boş bırakılarak ikinci satıra yazılır.

TSK disiplin amiri kimdir?​

Amirin kadro ve kuruluş yönünden bağlı bulunduğu ve disiplin cezası verilecek personelden makam yahut rütbe veya kıdemce büyük olan yetkili sıralı tüm amirleri üst disiplin amirlerini ifade etmektedir.
İlgi: alt başlığı ile bağlı belge ve bilgileri belirtilmek amacı ile yazılır. İlgi belgesi bir kanun, madde, dayanak, ihbar vb bir belge olabilir.
Tekit yazısı kaç defa yazılır?
MADDE 32 – (1) Belgeye süresi içinde cevap verilmemesi durumunda muhataba tekit yazısı yazılabilir. Tekit yazısı yazılması halinde kaçıncı tekit yazısı olduğu konu bölümünde ve yazıya hangi sürede cevap verileceği metin içerisinde belirtilir (Örnek 32). (2) İkiden fazla tekit yazısı yazılmaz.
Disiplin amiri kimdir?
Yeni DEVLET MEMURLARI DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ 30/4/2021 tarihli resmi gazetede yayımlandı. Yayınlanan yönetmeliğin 5. Maddesine göre; Valiler il ve İlçelerde görevli bütün memurların, Kaymakamlar ilçede görevli bütün memurların disiplin amiri olarak belirlendi.

Askerlikte Amir ne demek?​

Madde 9 – Amir: Makam ve memuriyet itibariyle emretmek salahiyetini haiz kimsedir. Bunun emri altındakilere maiyet denir. Madde 10 – Üst tabiri, rütbe veya kıdem büyüklüğünü gösterir. Ast, üstün rütbece veya kıdemce aşağısında bulunan kimsedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim ne demek?​

eğer üstünüze bilgi sunuyosanız; bilgilerinize sunarım veya bilgilerinize arz ederim denir. eğer yüksek bir merciden bi iş talep ediyorsanız: gereğinin yapılmasını arz ederim denir. eğer astlarınıza bilgi veriyorsanız: bilgi edinilmesini rica ederim denir.
İlgide yer alan bilgiler bir satırı geçerse, devamı “İlgi” yan başlığının ve sıralamayı gösteren harflerin altı boş bırakılarak alt satıra yazılır. İlgi birden fazlaysa: a, b, c, ç, d gibi küçük harfler Yanlarına ayraç işareti konularak kullanılır.
Belgelerde ilgi nedir?
 
Geri
Üst