AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Resmi yazismalarda en fazla kac paraf olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Resmi yazışmalarda en fazla kaç paraf olur?​

Madde 20- Yazının kurum içinde kalan nüshası, yazıyı hazırlayan ve kurum tarafından belirlenen en fazla 5 görevli tarafından paraf edilir. Paraflar, adres bölümünün hemen üstünde ve yazı alanının solunda yer alır.

Resmi yazılarda dağıtım nasıl yazılır?​

Resmi yazılarda dağıtım nasıl yazılır?
MADDE 19- (1) Belgenin birden fazla muhataba gönderilmesi durumunda dağıtım bölümüne yer verilir. “Dağıtım:” başlığı ek varsa “Ek:” bölümünden sonra, ek yoksa imza bölümünden sonra uygun satır boşluğu bırakılarak yazı alanının solundan başlanarak yazılır (Örnek 14).

Resmi yazışmalarda kuralları rakamlar nasıl yazılır?​

Gerekli görülmesi halinde sayılar rakamla yazıldıktan sonra parantez içinde harfle de gösterilebilir. (7) Dört ve dörtten çok haneli sayılar sondan sayılmak üzere üçlü gruplara ayrılarak yazılır ve araya nokta işareti konulur (Örnek: 1.452; 25.126; 326.197). Sayılarda kesirler virgül ile ayrılır (Örnek: 45,72).

Resmi yazıların başlığında neler bulunur?​

Resmi yazıların başlığında neler bulunur?
Başlık (antet) belgeyi gönderen idarenin adının belirtildiği bölümdür. Başlık belgenin yazı alanının üst kısmına ortalanarak yazılır. İlk satıra ”T.C.” kısaltması, ikinci satıra idarenin adı büyük harflerle, üçüncü satıra birimin adı ilk harfleri büyük diğerleri küçük harflerle ortalanarak yazılır.
“Bilgi” kısmı yoksa, kurum ve kuruluş adları doğrudan “DAĞITIM” başlığının altına yazılır (Örnek: 9-A, B). Madde 20- Yazının kurum içinde kalan nüshası, yazıyı hazırlayan ve kurum tarafından belirlenen en fazla 5 görevli tarafından paraf edilir. Paraflar, adres bölümünün hemen üstünde ve yazı alanının solunda yer alır.
Imza sıralaması nasıl olmalıdır?​
Yazının iki yetkili tarafından imzalanması durumunda üst makam Sahibinin adı, soyadı, unvanı ve imzası sağdadır. İkiden fazla yetkili tarafından imzalanması durumunda üst makam sahibinin adı, soyadı, unvanı ve imzası solda olmak üzere yetkililer makam sırasına göre Soldan sağa doğru sıralanır.

Fiziksel ortamda yapılan yazışmalarda kağıdın kenarlarında kaç cm boşluk bırakılmalıdır?​

Fiziksel ortamda yapılan yazışmalarda kağıdın kenarlarında kaç cm boşluk bırakılmalıdır?
MADDE 7- (1) Belgenin yazı alanı sayfanın üst, alt, sol ve sağ kenarından 2,5 cm boşluk bırakılarak düzenlenir. (2) Yazı alanı dışına sayfa numarası ve varsa ek numarası hariç hiçbir ifade veya ibare yazılmaz.

Makamına nasıl yazılır?​

Dilekçenin Bölümleri Başvurulan Makamın Adı: Dilekçelerin başında, başvurunun yapıldığı, makamın adı bulunur. Eğer gerekiyorsa başvurulan makamın adresi de yazılır. Hitap edilen makamın adı büyük harflerle; adreste yer alan kelimeler ilk harfleri büyük diğer harfleri küçük ve ortalanarak yazılır.

Belgelerde bulunan muhatap nedir?​

Belgelerde bulunan muhatap nedir?
❖ Muhatap, belgenin gönderildiği idareyi ya da kişiyi belirtir. ❖ Bu bölüm konunun son satırından itibaren, belgenin uzunluğuna göre iki ila dört satır boşluk bırakılarak ve sayfa ortalanarak yazılır.

Resmi yazı özellikleri nelerdir?​

Resmi Yazışmalarda Dikkat Edilmesi Gerekenler Gereken durumlarda iletilen yazı kağıda dökülerek çıkartılır. Yazılarda Times New Roman (12 punto) veya Arial (11 punto) yazı tipi geçerlidir. Yazı için sayfanın her alanından 2,5 cm boşluk bırakmaya dikkat edilmelidir. Sayı ve tarih mutlaka aynı hizada yazılmalıdır.

İmza sıralaması nasıl olmalıdır?​

İmza sıralaması nasıl olmalıdır?
Resmi yazı türü nedir?​
Mazbata. • Resmi kurumların hukuksal bir olayı veya durumu belgelendirmek amacıyla yazdıkları yazılara, mazbata denir.

Resmi yazı ne anlama gelir?​

Resmi yazı ne anlama gelir?
Resmi yazışmalar; kişiden kişiye, kurumlar arasında, kişiden kuruma, kurumdan kişiye olmak üzere toplamda dört ana başlık şeklinde toplanmaktadır. Resmi yazılar, kurumlar ve kişiler arasında bilgi aktarımının doğru ve net bir şekilde aktarılmasını sağlamaktadır. Bu nedenle yazışmalar resmi bir dille yapılmaktadır.

Resmi yazı ne demek?​

– RESMİ YAZI – RESMİ YAZIŞMALAR – RESMİ YAZI VE BÖLÜMLERİ Page 2 7. HAFTA: RESMİ YAZILAR Kamu kurum ve kuruluşları tarafından üretilen, içeriği ve biçimi resmi makamlarca belirlenen belgelere resmi yazı denir (Özdemirci, 2005, s. 77).

Resmi bir yazı nasıl yazılır?​

Resmi bir yazı nasıl yazılır?

Resmi yazışmalarda en fazla kaç paraf olabilir konusuna göre, yazının kurum içinde kalan nüshasının en fazla 5 görevli tarafından paraf edilebileceğini belirtiyor. Paraflar genellikle adres bölümünün hemen üstünde ve yazı alanının solunda yer alır.

Resmi yazılarda dağıtım nasıl yazılır konusunda ise birden fazla muhataba gönderilen belgelerde dağıtım bölümüne yer verilmesi gerektiği ifade ediliyor. Dağıtım kısmı, varsa "Ek:" bölümünden sonra ya da imza bölümünden sonra, yazı alanının solundan başlayarak yazılır.

Resmi yazışmalarda kurallı yazım konusundaysa, sayıların rakamla yazılmasının gerektiği ve sayılarda kesirlerin virgülle ayrılması gerektiği belirtiliyor. Ayrıca dört ve dörtten fazla haneli sayıların üçlü gruplara ayrılarak nokta işareti konularak yazılması gerektiği vurgulanmış.

Resmi yazıların başlığında neler bulunması gerektiği konusunda başlık (antet) bölümünde belgenin gönderen idaresinin adının belirtilmesi gerektiği açıklanıyor. Başlık belgenin yazı alanının üst kısmına ortalanarak yazılır ve belirli kurallara uyulması gerektiği belirtiliyor.

Imza sıralaması nasıl olmalıdır konusunda, belgenin iki yetkili tarafından imzalanması durumunda üst makam sahibinin adı, soyadı, unvanı ve imzasının sağ tarafta olması gerektiği ve iki ya da daha fazla yetkilinin imzalaması durumunda ise makam sırasına göre sıralanması gerektiği anlatılıyor.

Fiziksel ortamda yapılan yazışmalarda kağıdın kenarlarında kaç cm boşluk bırakılması gerektiği konusunda ise sayfanın üst, alt, sol ve sağ kenarlarından 2,5 cm boşluk bırakılarak yazılması gerektiği açıklanıyor.

Diğer konular hakkında detaylı bilgi vermek için daha fazla metin gerekli. Eğer başka bir konuda yardıma ihtiyacınız varsa, lütfen belirtin.

Geri