AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Resmi olmayan notlarda bulunmasi gerekenler nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Resmi olmayan notlarda bulunması gerekenler nelerdir?​

Bunlar: Page 5 •Kişisel Bilgiler: Ad, soyad, adres, doğum tarihi, doğum yeri, medeni hal, uyruk, telefon no ve e-posta gibi bilgilerden oluşur.

Dernek muhtırası nedir?​

Muhtıra ya da memorandum, bir kişi ya da grup veyahut kurumun, bir başka kişi, grup ya da kurumu uyarmak amacıyla ona gönderdiği yazılı metin. Aynı zamanda bir anlaşma, sözleşme ya da uzlaşmanın resmî bir özeti ve belgesidir.

Muhtıra dönemi ne demek?​

Muhtıra dönemi ne demek?
Türkiye Hükûmetinin istifaya zorlandığı askerî müdahaledir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde emir-komuta zinciri içerisinde yapılmış ilk askerî müdahaledir. 12 Mart Süreci ile Türkiye’de artmakta olan ve ordu içerisinde de tesiri olan sol-sosyalist hareketler ve cuntalar hedef alınmıştır.

Diplomatik muhtıra nedir?​

1 . herhangi bir şeyi hatırlatmak, uyarmak amacıyla yazılan yazı. 2 . bir devletin başka bir devlete politik sorunlarla ilgili olarak yolladığı uyarı yazısı, diplomatik nota.

Memorandum ozellikleri nelerdir?​

Hatırlatmaya dayalıdır. Bir konu ile ilgili olayları, gözlemleri, fikirleri içerebilir. Herhangi bir şekil şartı yoktur. Bildiriler, raporlar, geçici anlaşmalar, mektuplar memorandum kapsamına girebilir.

Aşağıdaki yazı türlerinden hangisi iş yerinde veya yakın çevredeki samimi insanlar arasında kullanılan yazı türüdür?​

Aşağıdaki yazı türlerinden hangisi iş yerinde veya yakın çevredeki samimi insanlar arasında kullanılan yazı türüdür?
Özel mektup, akraba ve dost gibi yakın çevredeki insanlara yazılan mektup çeşididir. Bu tür mektuplarda doğal ve samimi anlatım ön plândadır.
E muhtıra sebebi nedir?​
E-muhtıra, Türk Silahlı Kuvvetleri adına Genelkurmay Başkanlığının cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısı ile 27 Nisan 2007 tarihinde gece saat 23.20’de yaptığı, laiklikle ilgili açıklama. Bildiri internet aracılığıyla verildiği için “e-muhtıra” olarak da adlandırılmıştır.
Bakiye borç muhtırası ne zaman gönderilir?​
Bakiye borcunuzu işbu muhtıranın tebliği tarihinden itibaren yedi (7) gün içinde icra dosyamıza ödemeniz, aksi halde cebri icraya devam olunacağı tarafınıza tebliğ olunur.

27 nisan 2007 de ne oldu?​

27 nisan 2007 de ne oldu?

Memorandum ne demekdir?​

MEMORANDUM NE DEMEK? sorunlarla ilgili olarak yolladığı uyarı yazısı.

Memorandum nedir ve özellikleri nelerdir?​

Memorandum Hakkında Detaylı Bilgi Hatırlatmaya dayalıdır. Bir konu ile ilgili olayları, gözlemleri, fikirleri içerebilir. Herhangi bir şekil şartı yoktur. Bildiriler, raporlar, geçici anlaşmalar, mektuplar memorandum kapsamına girebilir.

Resmi olmayan notlar genellikle kişisel veya resmi olmayan durumları belgelemek için kullanılır ve belirli bilgiler içerir. Örneğin, kişisel bilgiler notları genellikle ad, soyad, adres, doğum tarihi, doğum yeri, medeni hal, telefon numarası ve e-posta gibi bilgileri içerir. Bu tür bilgiler notlar arasında yaygın olarak bulunmaktadır ve kimlik tespiti veya iletişim gereksinimleri için önemlidir.

Dernek muhtırası, bir kişi, grup veya kurumun başka bir kişiyi, gruptan ya da kurumu uyarmak amacıyla yazılı olarak gönderdiği metindir. Muhtıra aynı zamanda bir anlaşma, sözleşme veya uzlaşmanın resmi bir özeti ve belgesi olabilir.

Muhtıra dönemi ise genellikle Türkiye'de hükümetin istifaya zorlandığı askeri müdahaleleri ifade eder. Örneğin, 12 Mart süreci, Türkiye'de sol-sosyalist hareketlere ve cuntalara karşı yapılan askeri müdahalelerden biridir.

Diplomatik muhtıra, bir devletin politik sorunlarla ilgili olarak başka bir devlete gönderdiği uyarı yazısıdır. Bu tür muhtıralar genellikle diplomatik ilişkilerin sürdürülmesi ve sorunların çözümü için kullanılır.

Memorandum, hatırlatmaya dayalı olan bir yazı türüdür. Bir konu ile ilgili olayları, gözlemleri ve fikirleri içerebilir. Memorandumun herhangi bir şekil şartı yoktur ve bildiriler, raporlar, geçici anlaşmalar veya mektuplar bu kapsamda olabilir.

Özel mektuplar ise genellikle iş yerinde veya yakın çevredeki samimi insanlar arasında kullanılan bir yazı türüdür. Bu tür mektuplarda doğal ve samimi anlatım ön plandadır, akraba ve dostlara yazılan mektuplar da bu kategoriye girer.

E-muhtıra ise Türk Silahlı Kuvvetleri adına Genelkurmay Başkanlığının 27 Nisan 2007'de yaptığı, cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısıyla laiklikle ilgili açıklamayı içermektedir.

Bakiye borç muhtırası ise borçlu kişiye gönderilen ve belirli bir borcun ödenmesini talep eden yazıdır. Borçlu genellikle belirli bir süre içinde borcunu ödemek zorundadır, aksi takdirde icra işlemine başvurulabilir.

Geri