AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Resmi egitim programi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Resmi eğitim programı nedir?​

Resmi Program (Açık – Yazılı Program): *Programın öğelerinin yazılı bir biçimde belirlenerek eğitim otoritesince onaylanıp, tüm okullara gönderilen programdır.

BEP nedir nasıl hazırlanır?​

BEP nedir nasıl hazırlanır?
Özel bir eğitim modelini ifade eden BEP ile hususi olarak eğitim alması gereken öğrenciler hedeflenir. Bireyselleştirilmiş program her çocuğa özel olarak hazırlanır ve bu sürece öğretmen, aile ve çocuğun kendisi de dahil edilir. Böylece her kesimi tatmin eden ve öğrencinin en makul eğitim planı hazırlanır.

Eğitim Bilimleri ders Programı ne demek?​

Eğitim Bilimleri ders Programı ne demek?
Ders programı, bir sınıfta öğretimi ön görülen bir dersin amacını, süresini, uygulama ve değerlendirmelerini belirleyen programdır. Bir ders süreci içinde planlanan hedeflerin bireye nasıl kazandırılacağını gösteren tüm etkinliklerin yer aldığı programdır.

BEP in içeriğinde neler yer alır?​

BEP’in içerisinde; öğrencinin mevcut performans düzeyi, bu düzeyden hareketle öğrenciye kazandırılması amaçlanan davranışlar (kısa dönemli ve uzun dönemli hedefler), bu davranışların nerede, ne kadar zamanda, hangi araçlarla ve hangi yöntemlerle kazandırılacağı gibi bilgiler yer almaktadır.

BEP ne tür bilgiler içerir?​

BEP ne tür bilgiler içerir?
Öğretim ve değerlendirmede kullanılacak yöntem ve teknik, araç-gereç ve eğitim materyallerini, Eğitim ortamına ilişkin düzenlemeleri, Davranış problemlerini önlemeye ya da azaltmaya yönelik tedbirler ile uygulanacak yöntem ve teknikleri, Öğrencinin kişisel bilgilerini içerir.

Lisede BEP nasıl hazırlanır?​

Lisede BEP nasıl hazırlanır?
BEP NASIL HAZIRLANIR?
- Bireyselleştirilmiş eğitim programını hazırlayacak ekibin oluşturulması,
- Çocuğun eğitsel performans düzeyinin belirlenmesi.
- Uygun eğitim ortamları ve bu ortamlarda sunulacak destek hizmetlerin belirlenmesi.
- Uzun ve kısa dönemli amaçların belirlenmesi.

BEPI kim hazırlar?​

Kim Hazırlar ve Nasıl Hazırlanır? Bireyselleştirilmiş eğitim planının hazırlanma süreci, okullarda kurulan birim kurulları tarafından sağlanmaktadır. Öncelikle herhangi bir okul müdürünün ve onun seçtiği müdür yardımcısı dahilinde ilk olarak BEP geliştirme birim kurulu oluşturulur.

Ders programını kim yapar?​

Ders programını kim yapar?
(2) Haftalık ders programı, öğretim yılı başında ve gerekli hâllerde ders yılı içinde okul yönetimince hazırlanır. Bu programda yönetici ve öğretmenlerin okutacakları derslerin gün ve saatlere göre öğretmenlerin mazeretleri de dikkate alınarak dengeli olarak dağılımı yapılır ve ilgililere imza karşılığı duyurulur.

Eğitim programı nedir kısaca?​

Eğitim programı nedir kısaca?
Eğitim programı; bireyde istendik değişmeler oluşturmak için girişilecek her türlü etkinliği içeren tasarımdır. Eğitimde hedeflere/ kazanımlara ulaşmak için yapılacak etkinlikler dizgesidir. Bireyin okul içi ve okul dışı planlı tüm eğitim etkinliklerini içine alan öğrenme yaşantıları planıdır.

Resmi eğitim programı, eğitimin planlanması, uygulanması, değerlendirilmesi ve geliştirilmesi için belirlenen yazılı bir çerçevedir. Programın öğeleri yazılı olarak belirlenir, eğitim otoritesi tarafından onaylanır ve tüm okullara gönderilir. Bu programlar genellikle ders içeriğini, hedefleri, öğrenci değerlendirmesi ve diğer detayları içerir.

BEP (Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı), öğrencinin özel ihtiyaçlarını karşılamak üzere hazırlanan özel bir eğitim modelidir. Her öğrenci için bireysel olarak hazırlanır ve öğretmen, aile ve öğrenci sürece dahil edilir. Bu şekilde öğrenciye özel, tatmin edici bir eğitim planı oluşturulur.

Eğitim Bilimleri ders programı ise bir dersin amacını, süresini, uygulama ve değerlendirmelerini belirleyen programdır. Ders sürecinde hedeflerin nasıl kazandırılacağını gösteren etkinlikleri içerir.

BEP'in içeriği, öğrencinin mevcut performans düzeyi, hedeflenen davranışların kısa ve uzun dönemli hedefleri, bu davranışların nasıl kazandırılacağı gibi detayları içerir. Aynı zamanda öğretim ve değerlendirmede kullanılacak yöntemler, araç-gereçler, eğitim materyalleri ve öğrenciyle ilgili kişisel bilgileri de içerir.

Lisede BEP hazırlanması sürecinde önce özel bir ekip oluşturulur, ardından öğrencinin performans düzeyi belirlenir, uygun eğitim ortamları ve destek hizmetleri planlanır, uzun ve kısa dönemli hedefler belirlenir.

Bireyselleştirilmiş eğitim planının hazırlanma süreci, okullarda kurulan birim kurulları tarafından sağlanmaktadır. Okul müdürü ve onun seçtiği müdür yardımcısı ile kurulan birim kurulları BEP geliştirme sürecini yürütür.

Ders programı ise öğretim yılı başında ve gerektiğinde ders yılı içinde okul yönetimi tarafından hazırlanır. Bu programda yönetici ve öğretmenlerin derslerinin uygun şekilde dağıtımı yapılır.

Eğitim programı ise bireyde istenilen değişimlerin oluşturulması için gerekli etkinlikleri içeren bir tasarımdır. Hedeflere ulaşmak için yapılacak etkinliklerin planlandığı bir programdır ve bireyin tüm eğitim etkinliklerini kapsar.

Geri