AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Resmi bassagligi mesaji nasil yazilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
56.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Resmi başsağlığı mesajı nasıl yazılır?​

Allah’ım ölen merhuma rahmet sizlere de sabrı cemillerini eylesin. Başınız sağ olsun, Allah geride kalanlara uzun ömürler nasip eylesin. Sevgili ve saygı değer …’in vefatı bizlerde büyük üzüntü yarattı…’ e Allah’tan rahmet, başta… olmak üzere tüm ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Taziye mesajı nasıl yazılır?​

Başsağlığı Mesajları
- Allah mekanını cennet eylesin, (ismini kullanarak) çok iyi insandı.
- Ailesine başsağlığı diliyoruz, mekânı cennet ruhu şad olsun.
- Vefat eden değerli merhumun ailesine dualarımızı, acılı kederli ailesine başsağlığı diliyoruz…
- Sevapları günahlarından çok olsun mekânı cennet olsun başınız sağ olsun.

Başsağlığı dileme nasıl yapılır?​

Başsağlığı dileme nasıl yapılır?
Taziye de bulunurken genelde “Başını sağ olsun”, “Allah mekanını cennet etsin”, “Allah taksiratını affetsin” gibi cümleler söylenmektedir. Peygamber efendimiz (SAV) çoğu hadisinde ölen bir kimsenin arkasından kötü söz söylenmemesi gerektiğini ve her zaman iyi konuşulması gerektiğini buyurmuştur.

Başın sağolsun yerine ne denir?​

Başın Sağ Olsun sözü yerine kullanılan diğer kelimeler ve kalıp ifadeler ise şu şekilde sıralanabilir. 1- Allah taksiratını affetsin. 2- Mekanı cennet olsun. 3- Toprağı bol olsun.

Cenaze yazısı nasıl yazılır?​

1. Sırada başlığımız; (Vefat, Acı Kaybımız, vb.) 5. Sırada Alt metin; merhuma ait cenaze, tarihi, namaz vakti, mezarlık yeri gibi bilgileri içiren yazı… 6. Sırada İmza (ilanları veren aile, kişi veya kurum adı yazılır.)

Taziye maili nasıl yazılır?​

Taziye maili nasıl yazılır?
Hitapsız mail gönderilmez. Metni oluştururken cümleler tam ve anlamlı olmalı, kelimelerde kısaltma yapılmamalıdır. Özellikle saygı bildiren kelimelerde kısaltma yapmak saygısızlık olarak değerlendirilir. Sayın yerine sn, saygılar yerine syg, teşekkürler yerine tşk diye kısaltılmaz, kelimeler tam yazılmalıdır.

Cenaze evine gitmek sevap mi?​

Cenazeyi teşyî etmek, yani arkasından mezara kadar gitmek sünnettir. Bunda büyük sevap vardır. Hatta akraba veya komşulardan olup iyi hâliyle bilinmiş kişilerin cenazesini teşyî etmenin nafile namazdan daha faziletli olacağı söylenmiştir.

Başınız sağolsun nasıl denir?​

TDK’ya göre başınız sağ olsun sözcüğü, ayrı olarak yazılmalıdır. Bitişik yazılması, yazım hatasının yapıldığını gösterir. Kişiler mutlaka başınız sağ olsun sözcüğünü ayrı olarak kullanmalıdır.

Başın sağolsun neden denmez?​

Başın sağolsun neden denmez?
Sözcüğün içinden ‘baş’ geçtiği için insanlar yanlış anlıyorlar. “Ölen öldü, sizle sağ olun” şeklinde idrak edilebilir ancak cümle tam olarak öyle değil. Aslında ‘başın sağalsın’ şeklinde bir kelimedir bu. ‘Baş’ sözcüğünün anlamı ‘yara’ anlamına gelmektedir.

Başın sağolsun demek doğru mu?​

Başın sağ olsun şeklinde bir cümle kurulduğunda bunu “Ölen öldü, ama sizler sağ olun, ömrünüz uzun olsun” gibi algılarız. Aslında bu cümlenin orjinali ‘başın sağalsın’dır. Buradaki ‘baş’ ‘yara’ anlamındadır. Başın sağalsın gerçek manada yaran iyileşsin anlamındadır.
 
Başsağlığı mesajı yazma konusunda oldukça detaylı bilgiler paylaşılmış. Genelde İslami terminoloji ve dualar üzerinde durulmuş. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun gibi ifadelerin kullanılması ön plana çıkmış. Vefat eden kişinin yakınlarına başsağlığı dileme konusunda da öneriler sunulmuş. Cenaze yazısının içeriği ve sıralaması hakkında bilgilendirme yapılmış. Taziye maili gönderirken dikkat edilmesi gereken noktalara özenle değinilmiş. Cenaze evine gitmenin sevap olduğu ve başınız sağ olsun ifadesinin doğru kullanımı hususunda açıklamalara yer verilmiş. Ayrıca, "Başın sağolsun" ifadesinin yanlış anlaşılabileceği ve aslında "başın sağalsın" şeklinde bir ifade olduğu üzerinde durulmuş. Bu mesajlar, başsağlığı ve taziye konularında doğru ve uygun iletişimin nasıl olması gerektiği hakkında kapsamlı bir rehber sunmaktadır.
 
Geri
Üst