Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Resimli Perde Pilavı Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pperde pilavı yapımı


Resimli Perde Pilavı Tarifi

imagesresimliperdepilavitarifi5ad45fea61cce

Perde Pilavı Malzemeler

Pilavı icin:

1 kase pirinc
2 yemek kaşığı margarin
2 kase tavuk suyu
2 adet tavuk budu
kuş uzumu
karabiber, tuz

Perde Pilavı Hamuru icin:

2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
100gr margarin
1 paket kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un

perde pilavı tarifi

Perde pilavının yapımına ilk olarak tavuk butlarının haşlanması ile başladım Tavukları haşladıktan sonra tavuk suyu ile pilavın yapımına başladım

Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice suzduğunun pirincleri yağda 34 dakika kadar kavurun Haşladığımız tavukların suyundan 2 kasesini pirinclerin uzerine ekleyin, yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın Didiklediğiniz tavukları, kuş uzumunu ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayınResimli Perde Pilavı Tarifi

Hamurun yapımı: tum malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun Hamuru biri kucuk biri buyuk iki parcaya ayırın Buyuk olanı 3 mm kalınlığında acıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde guzelce yerleştirinİcine pilavı boşaltın Hamurun kucuk parcasını da aynı şekilde acıp pilavın uzerine kapatınResimli Perde Pilavı Tarifi

200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin Ters cevirip servis yapın
 
Geri
Üst