AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Resimli Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Fotoğraflı Pasta Tanımı İçin Gereçler

Pandispanya keki için
3 adet yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kaynar su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
Kreması için
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 paket toz kremşanti
Dışını kaplamak için
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Üzeri için:
Yenilebilir fotoğraf baskısı
(kullandığım kalıp 18 cm)


Fotoğraflı Pasta Tanımı Yapılışı

Yumurta sarısı ve beyazı ayrılır, yumurtanın akına bir cimdik tuz atılır mikserle uygunca çırpılır.
Başka kapta sarısı ile şeker de çırpılır.
Daha sonra sıcak su yağ katılır çırpılır, vanilya, kabartma tozu ve unda eklenir düzgünce çırpılır.
Yumurtanın akı miksersiz kaşıkla katılır yavaş yavaş karıştırılır.
170 derece de pişirilir.
Kreması için tüm materyaller süte katılıp karıştırılır ocağa alınır pişen krema soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra kremşanti eklenir.
Farklı kapta kremşanti süte katılıp mikserle çırpılır. Kek 3 e bölünür.
Kek sütle ıslatılır birinci kata krema sürülür. Damla çikolata serpiştirilir.
İkinci kata da krema sürülür muz doğranır eklenir ve üçüncü kata da krema sürülür kremşanti ile pasta kaplanır.
Bir gece buzdolabında dinlendirilir.
Yenilebilir fotoğraf baskısı pasta boyutuna nazaran kesilir pastanın üzerine dikkatli bir formda koyulur yalnız bunu yaparken ellerimiz kuru ve pak olmalı ıslak ve terli olursa fotoğrafta bozulmalar olur.
Resmi yerleştirdikten sonra kenarları kremşanti ile süslenir.
Süslemeyi servise yakın yapın aksi halde fotoğrafta bozulma olabilir.
 
Geri
Üst