Resimde desen ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.957
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Resimde desen ne demek?​

Bir yüzey üzerinde yalnızca çizgilerden yararlanmak suretiyle medyana getirilen resme desen adı verilir. Desenin ana öğesi çizgidir. Ancak desende çizgi kadar gölge de önemli bir role sahiptir. Çizgi şeklin kenarlarını meydana getirir, gölge ise çoğu zaman biçimi ortaya koyar.

Karakalem desen Çalışmaları Nedir?​

Karakalem Sanatı; kurşun, kömür, grafit gibi çizim araçları ile çizilen resim. Pek çoğu doğada bulunan, geniş malzeme yelpazesi nedeniyle en eski sanat dallarından biridir.
Karakalem desen Çalışması Nasıl Yapılır?
KARAKALEM TEKNİĞİ GENEL BİLGİLER ORAN ORANTI : Desen kağıda doğru yerleştirilmeli, ölçülerindeki oran dikkatle alınarak ve eksen hesaplanarak çizim yapılmalıdır. ÇİZGİ DEĞERİ : Desendeki çizgiler ölü değer taşımamalı ,canlı dinamik çizgiler ile kompozisyon oluşturulmalıdır.

Desen kavramı nedir?​

Bir şeyin deseni denilince, genel olarak biçimi, eski deyimle, şekli, sınırı, bir bakıma da dış görünüşü anlaşılır. Bir tablonun deseninden söz edilirse siyah beyaz değerlerinden, ya da tablodaki elemanların renkle ilgisiz, sadece çizgisel yönünün ele alınmak istenildiği de bilinir.

Desen nasıl tasarlanır?​

Desen resim sanatının temelidir. Renkler, ışık ve gölgeler, tablonun genel yapısı, kompozisyonu bu temel üstüne kuruludur. İyi desen çizebilmek, desenin işlevinde yer alan çizgi, hareket, denge, hacim, oran, form (şekil) ritm, kompozisyon, perspektif, ışık ve renk kavramlarının öğrenilmesiyle sağlanabilir.
Desen çalışmaları nasıl yapılır?
Desen çalışmalarınızda elinizle ya da bir pamuğu sürerek çalışma yapmayın. Çizgiler kullanarak çalışın. Çünkü çizgiler, desen çalışmasında çok önemlidir. Bir desen çalışmasında sizi ifade edecek olan kavram çizgilerdir ve kalem çizgilerle adeta elinizde dans etmelidir.
– Ölçü çizgilerine dik, ölçü sınır çizgileri kuralına uygun olarak çizilir. – Ölçülendirilecek boyutların sınırlanın belirten sınır işaretleri çizilir. – Ölçüler, ölçü çizgisi üzerine kuralına göre yazılır. – Kolon aks numaralan ve harflendirme kuralına göre yapılır. – İç ve dış ölçülendirme kontrol edilerek, ölçü …
 
Geri
Üst