AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Resim is ogretmenligi bolumune nasil girilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Resim iş öğretmenliği bölümüne nasıl girilir?​

Resim Öğretmeni Olmak İçin Gerekenler İlki eğitim fakültelerinin özel yetenek sınavı ile öğrenci alan ve 4 yıllık eğitim veren Resim – İş Öğretmenliği bölümünü bitirmektir. İkinci yol ise güzel sanatlar fakültelerinde bulunan ve yine özel yetenek sınavı ile öğrenci alan 4 yıllık Resim bölümünü tamamlamaktır.
Görsel Sanatlar Üniversitesine nasıl girilir?
Lise diplomasına sahip, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her yaştan kişiler Güzel Sanatlar Fakülteleri Yetenek Sınavlarına katılabilirler. (T.C. vatandaşı olmayan adaylar ise yabancı öğrenci kontenjanından yaralanabilirler.)
Güzel sanatlar lisesine nasıl giriş yapılır?
Güzel sanatlar lisesine nasıl gidilir sorusunun cevabı yetenek sınavları ve ortaokul puanlarından geçer diyebiliriz. Yetenek sınavlarından 50 ve üstü alırsanız geçer not almış sayılırsınız. Yetenek sınavından geçer not aldıktan sonra ortaokul başarı puanınız toplanarak güzel sanatlar lisesine giriş puanınız belli olur.

Hangi bölümler görsel sanatlar öğretmeni olabilir?​

Güzel sanatlar fakültesinden mezun olanlar da formasyon eğitimi aldıktan sonra öğretmenlik yapabilir. Fakültelerde yer alan başlıca bölümler şunlardır: Resim, Grafik Tasarım, Animasyon, Seramik Heykel, Moda ve Tekstil.
Güzel sanatlar Üniversitesine nasıl girilir 2021?
2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Özel Yetenek Sınavları ile Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesine öğrenci alınacaktır. Bölüm kontenjanları tabloda gösterilmiştir. Adaylar sınav başvurularını 02 Ağustos 2021 – 22 Ağustos 2021 tarihleri arasında https://gsfbasvuru.trakya.edu.tr adresinden online olarak yapacaklardır.
Kimler görsel sanatlar öğretmeni olarak atanabilir?
Görsel sanatlar öğretmeni olmak için üniversitelerin Eğitim Fakültesinden mezun olmak gerekir. Ek olarak Görsel Sanatlar ve Güzel Sanatlar fakültesinden mezun olduktan sonra formasyon eğitimi alanların da öğretmenlik yapma şansı bulunuyor.
Bölümümüzden mezun olan öğrenciler, kamu kurumlarında grafik tasarımcı, pedagojik formasyon sertifikası aldıkları takdirde öğretmen olabilecekleri gibi, kendi reklam ajanslarını da kurabilirler.
Resim öğretmenliği için kaç puan gerekir 2021?
Görsel Sanatlar Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 4 YIL)

Geri