Repellent Keneden Korur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
218.841
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Repellent Keneden Korur mu?​

Repellent (kovucu), insan ve evcil hayvanların doğrudan derilerine, üzerlerinde bulunan giysilerine ve bazı durumlarda perde ve ağlara uygulandıklarında sivrisinek, karasinek, kene gibi zararlıların saldırısını engelleyen veya onları kovan maddelere verilen genel isimdir.
Ixodid keneler nelerdir?
Yaz kenesigiller (Ixodidae), genellikle ilkbahar ve sonbahar mevsimleri arasında aktiftirler. Bunlar evcil hayvanların kulak kepçesi içinde ve dışında, boyun altında, karın, anal ve perianal bölgeler ile sırt ve kuyruk üzerinde bulunurlar. Bugün 889 kene türü bilinmektedir.
Repellent hangi hastalıkta kullanılır?
Keneler, insanlarda ve hayvanlarda son derece tehlikeli hastalıkların vektörüdür ve kenelerle mücadele ülkemizde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığının ortaya çıkmasıyla daha da önem kazanmıştır. Repellent (kovucu) özellikteki maddeler kenelerle temasın kesilmesinde son derece faydalı olmaktadır.

Repellent vücuda sürülür mü?​

-Kırsal alanlara gidildiğinde vücudun açıkta kalan kısımlarına cilde uygulanabilen böcek kovucu (repellent) ilaçlar sürülmelidir. -Giysilere, giyinmeden önce belirli şartlarda uygulanarak kullanılabilen keneleri kovucu etkisi (repellent) olan ve Bakanlığımızdan izinli ilaçlar kullanılmalıdır.
Kırım Kongo kenesi ne yapar?
Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), keneler tarafından taşınan Bunyaviridae ailesine bağlı Nairovirüs grubuna ait bir virüsle oluşan ateş, halsizlik, iştahsızlık, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma, ishal ve ağır vakalarda kanama gibi bulgular ile seyrederek ölümlere neden olabilen zoonotik (hayvanlardan insanlara …
Repellent nasıl kullanılır?
Vücudunuzun açık bulunan kısımlarına spreyi dik konumda tutarak 15-20 cm mesafeden sıkın. Elinizle hafifçe cildinize yayın. İhtiyaç duyulduğunda tekrar uygulayabilirsiniz. Göz ve dudaklara gelmemesine dikkat ediniz.
KKKA virüsünü taşıyan hayvanların kan, doku ve diğer vücut sıvıları ile korunmasız temas edilmesi, ▪ KKKA hastalarının kan ve diğer vücut sıvıları ile temas edilmesi ile KKKA bulaşmaktadır.
 
Geri
Üst