SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Rengarenk Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Portakallı kat için;
3 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
Sütlü kat için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Vişneli kat için;
3 su bardağı vişne suyu
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
Rengarenk Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Vişneli kısmı için öncelikle vişne suyu, nişasta ve şeker karıştırılıp ocağa alınır.
Kaynayana kadar karıştırılır.
Kaynayıp yoğunlaşınca ıslatılmış kek kalıbına dökülür.
Oda ısısından sonra yarım saat kadar buzdolabında bekletilir.
Portakallı kısmı için portakal suyu, nişasta ve şekeri tencereye alınır.
Kaynayana dek karıştırılır akabinde donmuş olan vişneli kısmın üzerine dökülür. Buzdolabında bir saat kadar bekletilir.
Sütlü kısmı için tüm gereçler tencereye alınır.
Kaynayana kadar karıştırılır. Yoğunlaşınca ocaktan alınır.
Ardından portakallı kısmın üzerine dökülüp üzeri düzlenir.
1 saat buzdolabında beklenir. Kalıp, zıt çevrilir. Afiyet olsun
Rengarenk Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Portakallı kat için;
3 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
Sütlü kat için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Vişneli kat için;
3 su bardağı vişne suyu
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
Rengarenk Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Vişneli kısmı için öncelikle vişne suyu, nişasta ve şeker karıştırılıp ocağa alınır.
Kaynayana kadar karıştırılır.
Kaynayıp yoğunlaşınca ıslatılmış kek kalıbına dökülür.
Oda ısısından sonra yarım saat kadar buzdolabında bekletilir.
Portakallı kısmı için portakal suyu, nişasta ve şekeri tencereye alınır.
Kaynayana dek karıştırılır akabinde donmuş olan vişneli kısmın üzerine dökülür. Buzdolabında bir saat kadar bekletilir.
Sütlü kısmı için tüm gereçler tencereye alınır.
Kaynayana kadar karıştırılır. Yoğunlaşınca ocaktan alınır.
Ardından portakallı kısmın üzerine dökülüp üzeri düzlenir.
1 saat buzdolabında beklenir. Kalıp, zıt çevrilir. Afiyet olsun
Rengarenk Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı