Renault üretimi neden durdurdu?
Türk otomotiv sektörünü derinden sarsan çip krizi nedeniyle Oyak Renault, Bursa’daki fabrikasında üretimi durdurma kararı aldı. Bloomberg HT’nin haberine göre fabrika, üretimi 15 günlüğüne durdurma kararı aldı. Mekanik bölümlerinin hizmet vermeye devam edeceği belirtilen fabrikada bu sürede otomobil üretimi olmayacak.Renault Türkiye’den ayrılıyor mu?
Fransız otomotiv üreticisi Renault, Türkiye’de faaliyet gösterecek Renault Group Otomotiv A.Ş’nin (RGO) kurulacağını duyurdu.Renault üretimi durdu mu?
Çip krizi yüzünden Renault fabrikası üretime bir kez daha ara verecek. Fabrika tarafından işçilere yapılan bilgilendirmede, 12-17 Şubat tarihlerinde fabrikanın bazı bölümlerde üretime ara vereceğini duyuruldu.
Renault kapandı mı?
Renault fabrikası kapatma kararı aldı. Emre Özpeynirci twitter hesabından yaptığı açıklamada” Mart ve nisan aylarında üretimi 1’er hafta süreyle durduran Oyak Renault fabrikası, bir kez daha üretime ara verme kararı aldı. Fabrika 16 Haziran-26 Temmuz arasında üretimi durduracak.
Oyak Renault kapandı mı?
Oyak Renault’nun Bursa’daki fabrikasının 24 Ocak Pazartesi gününden itibaren 15 gün ara vereceği açıklandı. Bloomberg HT’ye bilgi veren kaynaklar, fabrikanın mekanik bölümlerinin hizmet vermeye devam edeceğini, otomobil üretimin ise tamamen duracağını iletti.Oyak Renault kapanıyor mu?
Renault fabrikası kapatma kararı aldı. Emre Özpeynirci twitter hesabından yaptığı açıklamada” Mart ve nisan aylarında üretimi 1’er hafta süreyle durduran Oyak Renault fabrikası, bir kez daha üretime ara verme kararı aldı. Fabrika 16 Haziran-26 Temmuz arasında üretimi durduracak. Ağustos bakımı öne çekilecek.Renault fabrikası üretim yapıyor mu?
1969 yılında Bursa’da kurulan OYAK Renault Otomobil Fabrikaları, yıllık 360 bin otomobil ve 750 bin motor üretim kapasitesi ile Renault’nun Batı Avrupa dışında en yüksek kapasitesine sahip üretim tesislerinden biridir.
Renault Türkiye Sahibi Kim?
MAİS Motorlu Araçlar İmal ve Satış A.Ş., 10 Ocak 1968 tarihinde OYAK Grup şirketi olarak kurulmuş ve ilk Renault marka otomobili 1971 tarihinde Türk tüketicisine sunmuştur. MAİS, Renault ile Dacia otomotiv markalarının Türkiye Genel Distribütörü’dür. Sermayesinin %51’i OYAK Grubuna, %49’u Renault S.A.’ya aittir.
Renault fabrikası çalışıyor mu?
Reno Clio üretimi durdu mu?
Clio 5 hatcback ve Megane Sedan üretimi ile Renault Grubu için motor üretimi yapılan fabrika şalteri indirdi. OYAK Renault üretimi temmuz sonuna kadar durdurdu. Oyak Renault Clio 5 hibrit modelini de üretiyor. İhracata giden bu model Türkiye’de satılmıyor.Oyak Renault üretim durdu mu?
Bursa’da faaliyet gösteren otomotiv devlerinden Oyak Renault, tedarik sorunu gerekçesiyle 9 Mayıs’a kadar üretimin durduğunu duyurdu.
Bursa Renault fabrikası ne zaman açılacak?
Mart ayı ortasında koronavirüs salgını nedeniyle üretime ara veren otomotiv sektöründe, bir fabrikanın daha kapısı yeniden açılıyor. Bugüne kadar üretim için bir tarih vermekten kaçınan Oyak Renault’tan yapılan açıklamada, Bursa’daki fabrikanın 27 Nisan Pazartesi günü üretime yeniden başlayacağı belirtildi.