AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Rektum kanseri gecer mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Rektum kanseri geçer mi?​

Rektum Kanseri İyileşme Oranı Tıp dünyasında gerçekleşen atılımlar, uygulanan yeni prosedürler ve tedavi yöntemleri ile sağ kalım oranlarında artış olmaktadır. Bu hastalığın erken teşhisi bu noktada önem taşımaktadır. Erken dönem teşhisi konan rektum kanserlerinin, tedavi sonrasında beş yıl sağ kalım oranı % 90’dır.

Rektum kanseri ilk nereye metastaz yapar?​

Eğer kolon kanseri sadece karın zarına yayıldı, başka bir uzak organa yayılım yapmadı ise, karın zarındaki yayılımın derecesine göre hem kolon kanserini hem de karın zarındaki yayılımı tedavi etmek mümkün olabilir. Bu nedenle ameliyata ek olarak karın zarına ısıtılmış kemoterapi de verilebilir.
Rektum kanseri tekrarlar mı?
Bu kanser hücreleri çok küçük olduğundan ameliyat sırasında fark edilemezler, fakat daha sonraki bir zamanda büyüyerek ortaya çıkabilirler. Tekrarlama riski, kanserin özelliklerine (kanser hücrelerinin davranış şekline) göre ve kemoterapinin etkinliğine veya yapılan tedavilere göre değişir.

Hemoroid mi kolon kanseri mi?​

Hemoroid (basur) belirti ve bulguları genellikle kolon ve rektum (kolorektal) kanserine benzerdir. Bununla birlikte hemoroidin kalın bağırsak (kolon ve rektum) kanserine yol açtığını gösteren herhangi bir kanıt yoktur. Hem kolon kanseri ve hem hemoroid dışkıda kanamaya neden olabilen çok farklı durumlardır.

Fistül kanser yapar mı?​

Nadiren fistül hastalığı sonucu kanser gelişebilir. Çok uzun yıllar (yaklaşık 8-10 yıldan fazla) devam eden fistül hastalığı sonucu makat bölgesinde oluşan tahribat sonucu kanser gelişebilir.
Rektum kanseri hangi yaşlarda görülür?
Rektum ve kolon kanserinin kesin bir görülme yaşı yoktur. Ancak rektum kanseri genellikle 35 yaşından sonra görülmektedir. Hastaların büyük bir çoğunluğu ise 50 yaşından daha ileri yaşlardadır.
Hastalık en sık karaciğere, akciğer ve karın zarına (periton’a) yayılma eğilimindedir. Kolon kanserinde daha sık karaciğere metastaz yaparken akciğer metastazı rektum kanserinde daha sık olarak karşımıza çıkmaktadır.
Ameliyat sonrası tekrarlayan kanserler en sık ilk 2 yıl içinde tespit edilir. Takip, bu dönemde daha sık yapılmalıdır. Fakat tekrar (nüks) edecek olan kanserlerin hemen tümü, 10 yıla kadar uzanabilen süre içerisinde gözlendiğinden, en az 10 yıl izlemek gereklidir.
 
Geri
Üst