AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Rektosel nasil anlasilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Rektosel nasıl anlaşılır?​

Rektosel (Bağırsak Fıtığı) Belirtileri

Rektosel nasil gecer?​

Rektosel tedavisinde ameliyat ve ameliyat dışı yöntemler kullanılmaktadır. Çoğu bulgu şiddetine de bağlı olarak sıklıkla ameliyat edilmeksizin düzeltilebilir. Cerrahi dışı tedavide amaç günlük barsak alışkanlıklarının düzenlenmesi ve daha yumuşak büyük abdest çıkarılmasıdır.
Vajinal rektosel nedir?
Rektosel, rektum adı verilen kalın bağırsağın son bölümünün vajina (hazne) içine fıtıklaşmasıdır. Rektum duvarı incelebilir ve vajina tarfına doğru balonlaşıp fıtık yapabilir ve bağırsak hareketleri sırasında aşağıya doğru sarkabilir.

Rektosel tanı nedir?​

Rektosel yani bağırsak fıtığı; bağırsağın son bölümünün (rektum) vajina içinde fıtıklaşmasıdır. Bağırsak fıtığı; genellikle doğum yapmış kadınlarda görülen bir rahatsızlıktır. Nadir de olsa erkeklerde de ortaya çıkabilir. Ancak çoğunlukla kadınlara özgü bir rahatsızlık olarak kabul edilir.

Rektosel hangi bölüm bakar?​

Rektoselin miktarına ve hastanın genel durumuna göre bu yöntemler değişebilir. Transvajinal yöntemi genellikle Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı uygularken; diğer yöntemleri Genel Cerrahi Uzmanı uygular.
Bağırsaklar neden dışarı çıkar?
Genel Tanıtım. Rektal prolapsus, kalın bağırsağın son kısımları olan rektum ya da rektum ile sigmoid kolonun anal kanaldan dışarı çıkması olarak tanımlanıyor. Sebebi çok netleşmemiş olsa da altta yatan en önemli neden, pelvik taban kaslarındaki yetersizlik olarak biliniyor.

Desensus ne demek?​

Rahim sarkması (uterin desensus) yine çok sayıda normal vajinal doğum yapmış kadınlarda görülür. Rahimin normal anatomik pozisyonundan vajene ve daha ileri düzeyde vajenden de vulvanın dışına doğru fıtıklaşmasına verilen isimdir. İlaç tedavisi yoktur. Ameliyat ile tedavi edilir.

Bağırsak fıtığı belirtileri nelerdir?​

Rektosel ( Bağırsak Fıtığı) Belirtileri Nelerdir?
Bağırsak fıtığı için hangi doktora gidilir?
Bağırsak hastalığı olanların hastanelerin Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji polikliniklerinden randevu almaları gereklidir.

Bağırsak fıtığı tehlikeli midir?​

Hastaların yaşam kalitesini ciddi olarak düşüren, tuvalette geçirilen saatleri arttıran ve kadınlar için korkulu rüya haline gelen bağırsak fıtığı tedavi edilmezse hemoroidal hastalık gibi başka pek çok hastalığa davetiye çıkarıyor, ameliyat gerektirebiliyor.

Bağırsak iltihabı için ne yapmalı?​

Yoğurt: Yoğurt yemek en iyi kalın bağırsak iltihabı tedavilerinden biridir.
Bağırsak sarkması tehlikeli mi?
Genellikle ileri yaş hastalığı olarak karşılaşılan bağırsak sarkması tedavi edilemeyecek bir hastalık değildir. Dokular daha fazla dejenere olmadan hastaların tedavi için başvurmaları çok önemlidir. Başlangıçta, hastaların dışkılama düzeninin sağlanması planlanır.

Geri