AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Rektal prolapsus ameliyati riskleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Rektal prolapsus ameliyatı riskleri nelerdir?​

Makat Sarkması Ameliyatları Sonrasında Ne Tür Komplikasyonlar Gelişebilir? Kanama ve ülserleşme: % 6 oranında rektum iç kısmından ülserleşme ve kanama görülebilir. Acil dışkılama hissi: hastaların yaklaşık olarak % 20’sinde ameliyat sonrası dönemde acilen dışkılama hissi (urgency) gelişebilir.

Rektal Intussusception nedir?​

Rektal Intussusepsiyon (Intussusception) Rektum duvarları, dışkılamanın sonuna doğru birbiri içine girerek “ters mantar” görünümü alır. Bu duruma, Rektal İntussusepsiyon veya İnternal (İç) Rektal Prolapsus adı verilir.
Rektal prolapsus ve hemoroid farkı nedir?
Makat bölgesinde meydana gelen sarkma gibi belirtiler hemoroid ve rektal prolapsus hastalıklarında ortaya çıkar. Rektal prolapsus hastalığında bağırsağın daha üst bölümü dışarı çıkarken hemoroidde bağırsağın makata yakın bölümü dışarı doğru çıkar.

Bağırsak sarkması ameliyatı nasıl yapılır?​

Sağlıklı yetişkinler için en çok kullanılan yöntemdir ve çoğunlukla genel anestezi ile yapılır. Karın bölgesi ameliyatının en çok uygulanan iki türü, rektopeksi (rektumun yerine tutturulması) ve parça alma (bağırsağın bir parçasını alma) ameliyatlarıdır.

Rektal prolapsus ne demek?​

Kalın barsağın son bölümü olan rektumun, makattan (anüsten) dışarı sarkmasına “rektal prolapsus” denir. Beraberinde dışkı tutamama gibi başka anormallikler de görülmektedir. Dışarı sarkan barsak nedeniyle, dışkı tutamamanın yanı sıra, kanlı ve sümüksü (mukuslu) akıntı ve konstipasyona (kabızlık) sık rastlanmaktadır.
Rektal prolapsus nedir tıp?
Rektal prolapsus, kalın bağırsağın son kısımları olan rektum ya da rektum ile sigmoid kolonun anal kanaldan dışarı çıkması olarak tanımlanıyor. Sebebi çok netleşmemiş olsa da altta yatan en önemli neden, pelvik taban kaslarındaki yetersizlik olarak biliniyor.

Rektal bölge neresi?​

Rektum, kolon yani kalın bağırsağı anüse bağlayan son kısımdır. Rektumun ana görevi vücuttan atılacak dışkıyı saklamaktır. Rektum kalın bağırsağın yaklaşık olarak son 12-15 cm’lik kısmıdır. Kolonun son bölümünde başlar anüse ulaşan kısa ve dar geçide ulaştığında biter.

Bağırsak neden sarkar?​

Kabızlık haricinde bağırsak dışarı doğru provoke eden hastalıklar ve doku hastalıkları rektal prolapsus (barsak sarkması) hastalığına neden olabilmektedir. Karın içi basıncı arttıran devamlı öksürme ve egzersiz esnasında fazla zorlamalar da rektal prolapsus (barsak sarkması) hastalığına neden olabilmektedir.
Rektal prolapsus neden olur?
Kalın bağırsak sarkmasının (makat sarkmasının – rektal prolapsusun) çeşitli nedenleri vardır. Uzun sürelerden beri devam eden dışkılama sırasında aşırı ıkınma alışkanlığının olması veya doğum sırasındaki zorlu ıkınmaların, geç dönemdeki etkisi olarak gözlenebilir.

Rektal prolapsus hangi doktora gidilir?​

Peki makat hastalığı için hangi doktora gidilir? Makat muayenesi, genellikle genel cerrahi doktoru tarafından yapılmaktadır. Makat bölgesi ve bağırsak hastalıkları ile uğraşan hekimlere proktolog veya kolorektal cerrahı adı verilir.

Rektal ne demek tıp?​

Rektal tuşe, özetle parmakla makattan muayene demek. Doktor, kayganlaştırılmış ve eldivenli işaret parmağını makattan içeri sokar. Rektumun son kısmı, anüs ile prostat bezini muayene eder. Bu hasta için belki sıkıntı verici bir muayenedir ama doktorlar özellikle ürologlar açısından olmazsa olmaz kabul edilir.

Geri