AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Rektal ne demek tip?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Rektal ne demek tıp?​

İlgili Tıbbi Birimler Rektum, kolon yani kalın bağırsağı anüse bağlayan son kısımdır. Rektumun ana görevi vücuttan atılacak dışkıyı saklamaktır. Rektum kalın bağırsağın yaklaşık olarak son 12-15 cm’lik kısmıdır. Kolonun son bölümünde başlar anüse ulaşan kısa ve dar geçide ulaştığında biter.

Rektal bölge ne demek?​

Rektum kalın bağırsağın son kısmına verilen isimdir. Burası dışkıyı tutmada ve dışkılama eyleminde görevli makat kaslarının üzerindeki yaklaşık 15 santimetrelik bölümdür.
Rektal prolapsus neden olur?
Kalın bağırsak sarkmasının (makat sarkmasının – rektal prolapsusun) çeşitli nedenleri vardır. Uzun sürelerden beri devam eden dışkılama sırasında aşırı ıkınma alışkanlığının olması veya doğum sırasındaki zorlu ıkınmaların, geç dönemdeki etkisi olarak gözlenebilir.

Kadınlarda rektal muayene nedir?​

Rektal muayene hem erkekler için hem de kadınlar için anüs bölgesine yapılan bir testtir. Bu testte doktor kanser ve diğer sağlık sorunlarını teşhis etmek amacıyla alt rektum, pelvis noktalarını kontrol eder. Rektal muayeneye bu durumlarda uygulanabilir.

Rektal uygulama ne demek?​

Rektal Tüp Uygulama. Bağırsakların alt kısmında toplanan flatusun (gazın) yaptığı distansiyonu azaltmak için rektuma uygun tüp yerleştirilmesidir.
Rektal muayene neden yapılır?
Rektal tuşe muayenesi, vücut içine uzanan bir boşluğa parmak ile girilerek o bölgede olabilecek hastalık bulgularının saptanması amacıyla uygulanır. Rektal tuşe muayenesi makattan kan geliyorsa, makatta ağrı varsa, kabızlık söz konusu ise, makatta şişlik varsa, büyük abdest tutmada sıkıntı yaşanıyorsa yapılmalıdır.
Makat sarkmaları kendiliğinden geçmez. Kalın bağırsağın son kısmının makattan dışarı çıkmasına makat sarkması veya tıbbi adıyla rektal prolapsus denir. Çok doğum yapan kadınlarda sık görülür. 50 yaşından sonra görülme sıklığı artar. Çocuklarda ise görülmesi ilk yaşlarda olur.

Geri