- Konu Yazar
- #1
Rekreasyonel ne demek tıp?
Rekreasyon, genel olarak “insanın yaşamını canlandırması ve yenilemesi” demektir. “Boş zaman değerlendirme etkinlikleri” olarak da bilinir. Hiçbir zorunluluk olmayan etkinlikleri tanımlayan vakit geçirme yöntemidir. Bedeni, ruhu ve zihni çeşitli ekinliklerle dinlendirme olarak da tanımlanır.Spor ve rekreasyon ne demek?
Rekreatif spor veya bir diğer adıyla sportif rekreasyon; kişilerin sağlıklı olmak, fiziksel, zihinsel, ruhsal ve sosyal fayda sağlamak amacıyla yaptıkları sportif etkinlikleri herhangi bir spor merkezinde yâda açık alanlarda maddi karşılık ödeyerek veya ödemeden gerçekleştirmeleridir.Rekreatif alan ne demektir?
Rekreatif alan ne demektir?Rekreasyon, emlak literatüründe yapı izni olmayan alanları ifade eder. Rekreasyon alanı olarak geçen yerler; piknik ve eğlence alanları, gezinti yerleri, yeşil alanlar, dinlenme alanları, çocuk bahçeleri gibi yerler olarak karşımıza çıkar.
Eğlence ve rekreasyon ne demek?
Rekreasyon; yapay kurallar olmaksızın yapılan, fiziksel etkinliğe dayalı bir eğlencedir. Kazanç amacı gütmeden, devamlılık zorunluluğu olmadan, kişiyi tazeleyen ve çevresiyle etkileşimini sağlayan bir zaman geçirme yoludur. İş ve kişisel zamandan arta kalan serbest zamanı kapsar.Doğal alan rekreasyonu nedir?
Açık alan rekreasyonu (outdoor recreation); doğanın bir parçası ve katılımcı arasında etkileşim yaratabilen ve bireyin tamamen kendi fiziksel, sağlık, ruhsal ve sosyal çıkarları doğrultusunda yapılan serbest zaman aktivitelerini olarak tanımlanabilir (İbrahim ve Cordes, 2002).Rekreasyon alanı alınır mı?
Rekreasyon alanı alınır mı?Rekreasyon alanlarının bazı şartlar dahilinde satın alınabilmesi mümkündür. Rekreasyon alanları olarak ayrılmış olan yerlerde kamulaştırma gerçekleşmemiş ise imar planı notlarının incelenmesi gerekmektedir.
Rekreasyon bölümünden mezun olanların iş tanımları öncelikle iyi bir şekilde planlanmış rekreasyon faaliyetlerini organize etmek olmaktadır. Daha sonrasında ise bu faaliyetlere nasıl teşvik sağlanacağı ile ilgili planlamalar ve yönetimler yer almaktadır. Bu faaliyetler sayesinde toplumun güçlenmesi amaçlanmaktadır.