- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Rekreasyon alanları kaç gruba ayrılır?
Rekreasyon etkinliklerini; rekreasyonun sınıflandırılması açısından yapay dizayn edilmiş ‘kapalı alanlar’ da yapılan etkinlikler ve insan eliyle düzenlenmiş veya tamamen doğal bulunan alanlarda yapılan ‘ekorekreasyonel’ etkinlikler olarak iki grupta değerlendirebiliriz.3 Macera Rekreasyonunu diğer organizasyonlardan ayıran temel özellikler nelerdir?
MACERA REKREASYONU KAVRAMI Ewert (1994) göre, macera rekreasyonunu diğer rekreaktif faaliyetlerden ayıran en önemli özellik, katılımcısına daha riskli bir deneyim yaşatmasıdır. Rekreasyonların geleneksel biçimleri, genellikle, ‘özel bir açık hava ortamındaki yetenek unsurlarını’ içerir.Rekreasyon hizmeti sunan organizasyonlar kaça ayrılır?
Boş zaman ve rekreasyon endüstrisi içerisinde dört farklı ticari rekreasyon organizasyonu bulunmaktadır. Bunlar tamamen ticari rekreasyon hizmeti sunan organizasyonlar, ticarileştirilmiş kamu organizasyonları, girişimci rekreasyon organizasyonları ve iç girişimci rekreasyon organizasyonlarıdır.
Aktif rekreasyon aktiviteleri nelerdir?
rekreasyon faaliyetleri, açık alanda yapılan her türlü sportif (futbol, basketbol, voleybol, tenis vb.) ve doğa temelli (yürüyüş, piknik, kamp, su sporları vb.) faaliyetleri kapsamaktadır (Hazar, 2003: 23; Göker, 2014: 190).Turizm ve rekreasyon arasındaki farklar nelerdir?
Turizm, sadece boş zamanla ilgili değil aynı zamanda çalışma zamanı ile de ilgilidir. Fakat rekreasyon, tamamen boş zaman süresince ortaya çıkar. Turizmde rekreasyondan farklı olarak, katılımcıların yaşadıkları mekânın dışına çıkmaları, geçici yer değiştirmeleri gerekmektedir.Rekreasyon Nedir amaçları nelerdir?
Amaç: Rekreasyon en genel tanımıyla, insanların fiziksel ve ruhsal bütünlüğünü geri kazanmak için isteyerek yaptıkları aktivitelerdir. Rekreasyonel aktiviteler bireylerin serbest zamanlarında sosyalleşmelerine, çevreleri ile olumlu ilişkiler kurmalarına ve kendilerini geliştirmelerine olanak sağlar.
Kent içi kaynaklar, spor-fitness, sinema, tiyatro, eğlenceli bilim merkezleri, kafe vb. sosyal mekanlar ve benzer rekreatif aktivitelerin gerçekleştirildiği “kapalı alan tesisler” ile park, piknik, bahçe, bisiklet ve yürüyüş yolları, kent ormanları veya halı sahalar ve benzeri sporların yapıldığı “düzenlenmiş açık alan …
Açık alan rekreasyonu (outdoor recreation); doğanın bir parçası ve katılımcı arasında etkileşim yaratabilen ve bireyin tamamen kendi fiziksel, sağlık, ruhsal ve sosyal çıkarları doğrultusunda yapılan serbest zaman aktivitelerini olarak tanımlanabilir (İbrahim ve Cordes, 2002).
Rekreasyon nedir önü açık mı?
Rekreasyon; fiziksel, sosyal ve zihinsel sağlığı iyileştirerek yaşam kalitesini nasıl artırmanız gerektiğini keşfetmeye yardımcı olan çalışmaların bütünüdür. Her türlü insan için etkinliklerin (spor, sanat, sağlık vb.) nasıl planlanması gerektiğini, yönetim ve sunum aşamalarını rekreasyon sayesinde öğrenmek mümkün.