- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Rekor Kauçuk ne iş yapar?
Eskişehir fabrikası 75.000 m² açık alan üzerine kurulu 38.000 m² kapalı alandan oluşmaktadır. Soğuk Sırt Kauçuğu üretimi ve Teknik Hamur üretimi olmak üzere iki ana üretim bölümü mevcuttur. Rekor Kauçuk; kamyon ve otobüs lastik kaplama markaları olarak Avon Plus, Avon, Herkül, Vega markalarına sahiptir.Çipleri kim üretiyor?
Çip üretimi ABD ve Uzak Doğulu firmaların tekelinde bulunuyor. Ancak Çin hem büyük bir tüketici hem de çiplerin hammaddesi olan silisyumun en büyük üreticisi.
Çip üretmek neden zor?
Basit cevap, çip üretmenin inanılmaz derecede zor olması ve her geçen gün daha da zorlaşması. Hatta bu sektörde çalışanlar bu durumu ‘Düşünüldüğü gibi zor değil, çok daha zor’ diyerek ifade ediyor. Daha karmaşık olan cevap ise, yarı iletken üretim tesislerinin inşasının yıllar sürmesi ve milyarlarca dolara mal olması.Çip in hammaddesi nedir?
Silikon kumdan yapılabildiğinden dünyanın her yerinde bulunan bir hammaddedir. Ancak çiplerde kullanılan silikon yüzeyler silika kumundan üretilmelidir2. Çiplerin katmanlı yapısı fotolitografi adı verilen bir yöntemle kimyasallar, gazlar ve ışık kullanılarak oluşturulur.
Türkiye’nin teknoloji güvenliğinde temel yapıtaşlarından biri olacak milli işlemci üretimi, herhangi bir aksama olmadan planlandığı şekilde devam ediyor. BİLGEM’de üretilen milli işlemci Çakıl, yerli silah sistemlerinde hızı ve düşük güç tüketmesi ile dikkat çekiyor.
Türkiye çip fabrikası nerede?
ASELSAN ve Bilkent Üniversitesi’nin ortaklığında kurulan savunma, uzay, haberleşme ve enerji sektörleri için teknolojilerin geliştirileceği Türkiye’nin ilk çip fabrikası “AB-MikroNano” şirketinin temeli Bilkent yerleşkesinde yer alan Bilkent Cyberpark Teknokent bölgesinde düzenlenen törenle atıldı.
Rekor kauçuk sahibi kimdir?
Selahattin Algan – Genel Müdür – Rekor Kaucuk A.S. | LinkedIn.Kauçuk sağlığa zararlı mı?
Ayrıca kauçuk üretimi sırasında talk pudrası kullanılan alanlarda çalışan işçilerde de KOAH görülme riski artar. Kauçuk imalatının neredeyse her aşamasında kullanılan kimyasallar solunum yollarının tahriş olmasına ve amfizem*e neden olabilirler.
Çip hangi malzemeden yapılır?
Çip endüstrisinin ana maddesi olan silikon ise normalde elektriği iletmek için kullanılan materyallerden çok, istenildiğinde iletkenliği artırılabilen bir yarı iletken olarak kullanılıyor. İletkenliğin artırılmasından fosfor veya boron kullanımı ile elektrik akımlarının açılıp kapatılmasına da imkân verilebiliyor.Çip fabrikaları nerede?
Çip üretim kapasitesinin yaklaşık yüzde 75’i yüksek sismik aktivite ve jeopolitik gerilimlere önemli ölçüde maruz kalan bir bölge olan Çin ve Doğu Asya’da yoğunlaşıyor. Ayrıca, dünyanın en gelişmiş yarı iletken üretim kapasitesinin çoğu Güney Kore ve Tayvan’da bulunuyor.
65 nm üretim teknolojisi. 64 bit RISC-V mimarisi.