- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Reklam ve tanıtım nedir?
Genel tanımıyla reklam ve tanıtım faaliyetleri; TV, basın, internet, broşür, katalog gibi basılı materyaller ve çeşitli iletişim araçlarıyla, şirketlerin kendini hedef kitleye tanıtması, pazarlaması ve yeni pazarlar yaratmasıdır.Kurumsal tanıtım filmi nasıl olmalıdır?
İyi bir kurumsal tanıtım filmi ne çok kısa ne çok uzun olmalıdır. İzleyicileri sıkmayacak bir akışa sahip olması önemlidir. Hem göze hem kulağa hitap etmelidir. Yani iç ve dış mekanlar en güzel şekilde görüntülenmeli, etkileyici bir müzik seçilmelidir.
Tanıtım filmi kaç dakika olmalı?
Tanıtım filmlerinin ne kadar uzunlukta olacağı çok önemlidir. Eğer tanıtım filmleri çok uzun olacak şekilde tasarlanır ve sunulursa, dikkat dağınıklığına, odağın başka yerde tutulmasına sebebiyet verebilir. Bu nedenle tanıtım filmlerinin ideal uzunluğu genellikle 3 – 5 dakika aralığında olmaktadır.
Tanıtım nedir nasıl yapılır?
Özellikle turistleri çekmek amaçlı kullanılan tanıtım yöntemi, çeşitli iletişim araçlarıyla bilgilerin alıcıya doğru ulaşması için yapılır. Tanıtım bir olay, bir birey, bir grup veya bir ürün konusundaki bilginin hedef kitlenin olumlu olarak dikkatini çekmek için haber araçları ve diğer kanallarla yayılmasıdır.Tanıtım videosunda neler olmalı?
Tanıtım videonuzda, kim olduğunuz, ne tür işler yaptığınız, ne tür ürünler ve hizmetler sunduğunuzu kullanıcılara anlatın. Bununla beraber Youtube kanalınız üzerinde de ne tür içerikler paylaştığınızı ve paylaşacağınızı da anlatmanız önemlidir.
Tanıtım videosunda neler olur?
Kanal tanıtım videosu, Youtube hesabınızı yeni gören ve sayfanızı ziyaret eden kişilere içerikleriniz ve markanızla ilgili bilgi vermenizi sağlar. Tanıtım videosu ile Youtube’da gibi içerikler ürettiğinizi, kullanıcılara neler sunduğunuzu anlatarak, yeni ziyaretçileri kanalınıza abone olmak için çekebilirsiniz.
Fragman kaç dk olur?
Sinema filmi öncesinde gösterilen reklamların süresi en fazla 10 dakika olacak. Fragman gösterim süresi en az 3, en fazla 5 dakika olacak.Fragmanlar kaç dakika?
Genellikle tanıtılacak filmin ilgi çekici kısımlarından montaj yoluyla oluşturulmuş birkaç dakikalık bir filmdir. Günümüzde sinemaların yanı sıra TV’de ve internette de yayınlanır. Filmin ana konusunu özetlemek amacıyla çekilir. Diğer bir ismi ise ‘trailer’dır.