Rekabet yasagi Sozlesmenin sartlari nelerdir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Rekabet yasağı Sözleşmenin şartları nelerdir?​

Geçerli bir Rekabet Yasağı’ndan söz edebilmek için şu şartların var olması gerekmektedir:
- İŞÇİNİN FİİL EHLİYETİNE SAHİP OLMASI.
- REKABET YASAĞI KAYDININ YAZILI OLMASI.
- İŞVERENİN KORUNMAYA DEĞER MENFAATİNİN OLMASI.
- YER, ZAMAN VE KONU BAKIMINDAN SINIRLAMA.

Rekabet Yasağı sözleşmesi ne geçersiz kılan durumlar?​

Rekabet Yasağı sözleşmesi ne geçersiz kılan durumlar?
Rekabet yasağı sözleşmesi; süre bitimi, işverenin yararının kalmaması, iş akdinin haklı neden olmaksızın işveren tarafından feshi ve işçinin işverene yüklenebilen nedenle iş akdini feshetmesi hallerinde sona erecektir.

1 rekabet hukukunda dikey anlaşmalar?​

1 rekabet hukukunda dikey anlaşmalar?
Rekabet Hukukunda Dikey Anlaşmalar 1 Genel Olarak Rekabet Hukuku Tahtında Dikey Anlaşmalar:. Kanun’un 5. maddesine göre Rekabet Kurulu, aşağıda belirtilen… 2 Dikey Anlaşma Türü Olarak Fason Üretim Anlaşmaları:. Rakip olmayan teşebbüsler arasında gerçekleştirilen fason üretim… 3 Rekabet Etmeme Yükümlülüğü:. Rekabeti kısıtlayıcı bir işlem yapmak üzere anlaşan… More

. Rekabet Sözleşmesi ile getirilen yasaklar nelerdir?​

Rekabet sözleşmesi ile getirilen yasakların ayrıca yer, zaman ve konu (işlerin türü) bakımından uygun olmayan sınırlamalar içeremeyeceği yer almaktadır. Öte yandan rekabet etmeme sözleşmesinin süresi, özel durum ve koşullar dışında iki yılı aşamaz.

Kimin imzalamış olduğu rekabet yasağı sözleşmesi geçersizdir?​

Kimin imzalamış olduğu rekabet yasağı sözleşmesi geçersizdir?
Sözleşmede yazılılık şartına uyulmamışsa, imzalayan işçinin işverenin müşteri çevresi, üretim sırları ve işyerinde yapılan işler hakkında bilgi edinme olanağı bulunmuyorsa veya işverene önemli bir zarar verme ihtimali yoksa; söz konusu işçinin imzalamış olduğu rekabet yasağı sözleşmesi geçersizdir.

Peki, rekabet yasağı ile getirilen yasaklar nelerdir?​

Peki, rekabet yasağı ile getirilen yasaklar nelerdir?
Maddesi uyarınca rekabet yasağı ile işçinin ekonomik geleceğinin tehlikeye düşürülmemesi gerekmektedir. Rekabet sözleşmesi ile getirilen yasakların ayrıca yer, zaman ve konu (işlerin türü) bakımından uygun olmayan sınırlamalar içeremeyeceği yer almaktadır.
 
Rekabet yasağı sözleşmenin şartları ve geçersiz kılma durumlarıyla ilgili detaylı bilgiler verilmiş. Rekabet yasağı sözleşmesi, işçinin fiil ehliyetine sahip olması, yazılı kayda bağlanması, işverenin korunmaya değer menfaatinin bulunması ve yer, zaman ve konu bakımından sınırlama içermesi gerektiği belirtilmiş. Ayrıca, rekabet yasağı sözleşmesinin süre bitimi, işverenin yararının kalmaması, haklı neden olmadan feshedilmesi veya işçinin yüklenebilecek nedenle fesih hallerinde sona ereceği ifade edilmiş.

Rekabet sözleşmesi ile getirilen yasakların yer, zaman ve konu bakımından uygun olmayan sınırlamalar içermemesi gerektiği ve rekabet etmeme sözleşmesinin süresinin genelde iki yılı geçmemesi gerektiği vurgulanmış.

Rekabet yasağı sözleşmesinin, yazılılık şartına uyulmaması, işçinin işverenin müşteri çevresi, üretim sırları ve işyerindeki işler hakkında bilgi edinme olanağına sahip olmaması veya işverene önemli zarar verme ihtimali olmaması durumunda geçersiz hale gelebileceği belirtilmiş.

"Ayrıca, rekabet yasağı ile işçinin ekonomik geleceğinin tehlikeye düşürülmemesi gerektiği ve rekabet sözleşmesi ile getirilen yasakların yer, zaman ve konu (işlerin türü) bakımından uygun olmayan sınırlamalar içermemesi gerektiği" ifadeleriyle rekabet yasağı ile getirilen yasaklar daha detaylı bir şekilde açıklanmış.
 
Geri
Üst