- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Rekabet gücünün özellikleri nelerdir?
Rekabet gücü işletme/endüstri/ülkelerin toplam verimliliği arttırabilme gücüne sahip olmaları biçiminde ifade edilmektedir. Rekabet gücünün arttırılabilmesi insan kaynağının, sermaye ve doğal kaynakların yenilenmesine, geliştirilmesine ve teknolojik değişimlere hızla uyum sağlama yeteneğine bağlıdır.Işletmeye rekabet gücü kazandıran faktörler nelerdir?
1.1 Maliyetler.Rekabet gücünü etkileyen faktörler nelerdir?
Uluslararası fiyat rekabetini etkileyen makroekonomik göstergeler ise şu şekilde sıralanabilir; enflasyon, döviz kuru, piyasa hacmi (GSYİH), nispi pozisyon gelişmeleri, işgücü maliyeti (birim ücret), Ar-Ge harcamaları, ihracat kâr marjları, dışa açıklık, doğrudan yabancı yatırım, faiz oranları, bütçe açıkları vb. ( …
Rekabet gücünün artırılması için en önemli faktör nedir?
Eğitim ve öğretim rekabet gücünün önemli faktörlerinden biridir. Çünkü bilgi rekabetin temeli konumundadır. Eğitim, ekonomik performansın önemli bir noktasını oluşturmaktadır.
Rekabet gücü nasıl ölçülür?
Çalışmada rekabet gücünün tespiti AKÜ (Açıklanmış Karşılaştırmalı Üstünlükler Endeksi) ve KİP (Karşılaştırmalı İhracat Performans Endeksi) yardımıyla hesaplanmıştır. Çalışmada AKÜ endeksi kullanılırken Türkiye ve BRIC ülkelerinin toplam dünya ticaretinin rekabet gücü hesaplanmıştır.Kurdaki rekabet gücü nedir?
Rekabetçi kur ihracatçıların ortaya attığı bir yaklaşım ve ‘bir ülkenin para birimi yabancı paralara karşı değer kaybederse o ülkenin ihracatı artar’ şeklinde özetlenebilecek bir ekonomi hipotezine dayanıyor.Küresel rekabet gücünü belirleyen işletme dışı faktörler nelerdir?
Yerel veya uluslararası olsun, mal veya hizmet üretilsin, bir sanayi kolunda rekabet kurallarını belirleyen 5 rekabetçi güç vardır :
Rekabet gücü ne demek?
Rekabet gücü, genel olarak bir firmanın pazar payını, karlılığını ve büyüme gücünü daha önceki düzeyine göre yükseltebilmesidir.
Pazardaki rekabet gücünün derecesini ne belirler?
organizasyon ve yönetim biçimi, kapasite kullanım oranı, sermaye piyasalarındaki finansman koşulları, devletin ekonomideki rolü ve benzeri etkenler firma, endüstri ve ulusal düzeyde rekabet gücünü belirleyen başlıca etkenlerdir.Ulusal rekabet üstünlüğü nedir?
Bir ülkede yer alan bir endüstrinin küresel piyasada rekabet edebilirliğini destekleyecek olan yan endüstrilerinin olması, Firmaların stratejileri, endüstriyel yapı ve birbirleri arasındaki rekabet durumu.Rekabet gücünü belirleyen faktörler nelerdir?
Rekabet öğrenciler için iyi mi?
Okullarda öğrencileri motive etmek için kullanılan en yaygın yöntemlerden bir tanesi rekabet. Rekabet üzerinde yapılan yüzlerce araştırmalardan üç tanesi hariç, hepsi rekabetin öğrenmeyi kötü yönde etkilediği konusunda hem fikir. Rekabet, kısa vadede etkili olsa de uzun vadede öğrenciyi kötü etkiliyor.