AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Reiki Şifa Sistemi - REİKİ Nedir ?

SoruCevap

Yeni Üye
Dikkat!
Uyuyor rüya görüyorsan, uyandiginda rüya oldugunu bilirsin, uyuyor ve hic uyanmayacaksan ve seni uyandiracak kimse de yoksa, gordugun rüyayi gercek hayat zannedersin.

Reiki ile yanmaya hazırmısınız.

Reiki sistemi ülkemizde henuz yeteri kadar tanınmamış, fakat çok etkili bir şifa sistemidir. Ben ve benim gibi reikiyi denemiş ve faydalarınıda gören kişiler, reiki ile henüz tanışmamış kişilere bu sistemi tanıtmayı bir borc biliyoruz.

Aşağıdakileri dikkatle okuyun. Eger egitim hakkinda veya başka konular hakkında sorularınız olursa bana özel mesaj yoluyla iletebilirsiniz.

REİKİ Nedir ?
Reiki şifa ve ruhsal çalışmalara dayanan binlerce yıllık ve enerji aktarımı ile şifa vermeye dayalı bir tekniktir. Batıya yayılmaya başladığında "Evrensel Yaşam Enerjisi " olarak tercüme edilmiştir.
Ancak ezoterik olarak "yüce kaynağın bilincini taşıyan, ruhsal amaçla çalışan yaşam gücü enerjisi "açıklaması anlamını daha iyi ortaya koyar.
Yani; Reiki bir Ruhsal Şifa Tekniğidir.
Kaynağının Tibet olduğu sanılan Reiki, 19.YY.da Japon Budusti olan Dr. Mikao Usui tarafından yeniden ortaya çıkarılmış ve bir şifa tekniği halinde sunulmuştur.
Reiki, bedende meydana gelen enerji dengesizliklerini ve negatif enerji blokajlarını çözebilmek için yetersiz veya eksik kalan kendi enerji bedenimizi dengeleyip, tamamlayarak ve temelde bilinç değişikliği gerçekleştirerek ruhsal, dolayısıyla da fiziksel iyileşme sürecini başlatmamız yolunu açar.
Reiki fiziksel, zihinsel, duygusal sorunların tümünde kullanılabilir.
Reiki bir din değildir ve hiçbir inanca bağlı tutulmaz.
Japonya, Amerika ve Avrupa'nın bazı bölgelerinde Reiki klinikleri bulunmaktadır.
Reiki Türkiye'de de son yıllarda yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

REİKİ Eğitimi Nasıldır ?
Eğitim semineri kısa sürelidir ( 1 veya 2 gün ).
Öğrenilmesi ve kullanılması kolaydır.
Bir Reiki Master aracılığı ile herkes tarafından öğrenilebilen kullanılması çok kolay ama çok güçlü bir tekniktir.
Reiki, bir Reiki Master'ının öğrencisine Reiki'yi kullanma yeteneğini transfer etmesiyle ( el vermesiyle ) olur.
Seminere katılan kişi enerjiyi, enerjinin çalışma sistemini ve Reiki ile ilgili teorik bilgiyi öğrenir ve "el verme" inisiyasyon ( uyumlanma) seansı sonrasında Reiki enerjisine kanal olup Reiki'yi kullanmaya başlar.
Reiki, kanal olunduktan sonra enerjinin ellerden geçerek aktarılması ile kullanılır.
Enerji aktarımı sırasında uygulama yapılan kişiye, o kişiden de uygulama yapan kişiye herhangi bir problem geçmez.
Reiki uygularken konsantrasyon gerekmez.
Reiki için inanmak şart değildir. Siz inanmasanız bile o çalışır ve şifa verir.
Reiki bir kez elde edilip ömür boyunca kullanılır.Kullanmazsanız bile kaybetmezsiniz.
Reiki'yi öğrenmenin ve kullanmanın, kişinin eğitim , bireysel zeka ve ruhsal tekamül düzeyi ile ya da inancıyla ilgisi yoktur.
REİKİ Eğitimi Kaç Derecelidir ?
Üç dereceli ilerleme süreci vardır.

Reiki Eğitimi
Reiki ile çalışma üç aşamada öğrenilir ve bunlar hem bağımsız hemde birbirlerini tamamlayıcı düzeylerdir. Hep birlikte tam bir şifa ve ruhsal gelişim sistemi oluştururlar. Herkes her düzeyin eğitimine açıktır ve herkes kendine uygun gördüğü düzeyde öğrenimi bırakabilir ya da öğretmen olabilir. Dereceler insanların birbirine üstünlük sağlaması için değildir.
Reiki ve Şifa

Şifa yalnızca beden saglığı yada ruh saglığı değildir.
Çünkü Insan , Fiziksel beden, Spiritüel beden, Zihinsel Beden, Duygusal beden olarak en az 4 badenden oluşur. Reiki bu 4 bedenede hitab eden bir sifa sistemdir.
Örneğin Duygusal anlamdan eksiklik hisseden bir insanın diğer sistemlerinde sorun çıkması muhtemeldir; sıkıntıdan sivilce çıkması uçuk çıkması vb. gibi. Çünkü bu sistemler birbirlerini tamamlar ve işleyişlerini etkilerler. Dolayısıyla sistemden birinde hasar varsa bu enerji akışını sekteye uğratmakla kalmayacak başka sorunlara da yol açacaktır. Reiki bu sistemlerde ki negatifleri neutrelize eder ve tüm sistemin eşgüdümlü şekilde çalışmasını sağlar.

Diğer taraftan; Reiki, bir tıp yönetimi değil bir şifa yöntemidir ve hastalıklarınızda doktora başvurmalısınız.Reiki bütüncül tedavi amacıyla tıbbi tedaviyle birlikte kullanılmalıdır.

REiKi NASIL ÇALIşIR?

Tüm canlıların sahip olduğu bir yaşam enerjisi vardır ve bu enerji doğumla birlikte getirilmiştir. Yaşam enerjisi düşük olan insanlar daha kolay ve daha sık hasta olurlar. Yaşam enerjisi yüksek olanlar ise daha dayanıklıdırlar. Reiki insanın yaşam enerjisini arttırıcı bir yöntemdir. Reiki uygulayıcısı ister kendine ister bir başkasına reiki uygulasın kendinden bir enerji vermez O sadece reikiye kanal olur. Dolayısıyla enerjisi azalmaz aksine artar. Reiki kişinin vücut dengesini ve uyumunu korumasını sağlar. Eğer vücudunda herhangi bir yerde bozukluk yada sorun varsa bu tüm vücudu etkileyeceğinden bütüne yönelir. Günümüzde bir çok hastalığın altında zihinsel nedenlerin bulunduğu ve hastalığa yol açan zihinsel kalıplar değiştiğinde hastalığın da iyileştiği artık bilinmektedir. Reiki sadece fiziksel boyutta değil zihinsel ve ruhsal boyutta da şifa verici özelliklere sahiptir. Reiki tıpla birlikte çalışır ve tıbbi tedaviyi asla reddetmez. Dünyada yapılan araştırmalar tıbbi tedavi gören hastaların reiki kullanmaları durumunda iyileşme hızının %50 arttığı ve ilaçların yan etkilerinden çok daha az etkilendiklerini ortaya koymuştur. Reikiyi düzenli olarak kullanmanın bir çok faydası vardır. Bunlardan bazıları şunlardır.;

Kronik hastalıklarınızı yavaş yavaş ortadan kaldırır.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek sizi hastalıklara karşı korur.

Stresli zamanlarınızda sizi rahatlatır ve sakinleştirir.

Korku duygusunu yenmenize yardım eder.

Kafanız karışık olduğunda düşüncelerinizi netleştirmenizi sağlar.

Ağrı ve acılarınızı azaltır.

Düşüncelerinizi doğru noktaya yönlendirmenize yardım eder.

Varolan hastalıklarınızın ilerlemesini durdurur.

Vücudunuzu toksinlerden arındırır ve zehirli maddelerin atımını sağlar.

Duygusal blokajları çözer ve duygusal sorunlarınızı çözmenize yardım eder.

Sezgisel yeteneklerinizi ve farkındalığınızı arttırır.

Vücudunuzdaki yaraların daha kolay geçmesini sağlar

Kötü alışkanlıklarınızdan ve size zarar veren tutumlarınızdan vazgeçmenize yardım eder.

ınsanlarla ilişkilerinizde daha sakin ve daha yapıcı olmanıza yardım eder.

Sanatsal üretkenliğinizi arttırır ve ilham almanızı kolaylaştırır.

Kin, nefret,öfke gibi zarar verici duygulardan sıyrılmanıza yardım eder.

Bilinçaltınızdan kaynaklanan sorunları tedavi eder.

Kendiniz için daha doğru ve iyi olanı bulmanıza yardım eder.

Enerji vererek sizi dinçleştirir ve yaşlanma etkilerini azaltır.

Cinsel sorunlarınızın çözülmesinde yardımcı olur.

Psikolojik rahatsızlıklarda,fobilerde ve depresyonda olumlu sonuçlar verir.

Sevgi ve ilgi duygularınızı artırır ve duygusal ilişkilerinize olumlu katkısı olur.

Uykusuzluk, bitkinlik ve isteksizlik gibi sorunlarınızın çözülmesine yardım eder.

Fiziksel,psikolojik ve zihinsel sorunların çözümlenmesine yardım etmesi ve diğer pozitif etkileri hem iş yaşamında hem duygusal yaşamınızda hem de sosyal ilişkilerinizde sizi destekleyecek ve çok daha mutlu bir insan olmanıza yardım edecektir.

Geri