Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Rehinli alacaklar nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Rehinli alacaklar nedir?​

Bir alacağa teminat olarak, alacağın tahsil edilememesi durumunda bunun için alacaklıya verilen eşya veya haktır. Böylece alacaklıya verilen şey rehin veya diğer adıyla merhundur. Rehin, alacaklıya yapılacak ödemeyi belirli bir şey üzerinde teminat altına almayı sağlayan sözleşmedir.
Rehinli mal satılır mi?
İpotekli ev veya arsa satılır mı? Kısaca evet, ipotekli ev veya arsanızı satabilirsiniz. Satma işlemini herhangi bir zamanda gerçekleştirmeniz ve elinize geçen nakitle kredi borcunuzu kapatmanız veya mevcut gayri menkulü satıp başka gayrimenkul almanız mümkün.
Imtiyazlı alacaklar kimlerdir?
Velayet ve vesayet nedeniyle malları borçlunun idaresine bırakılan kimselerin bu ilişki nedeniyle doğmuş olan tüm alacakları; Ancak bu alacaklar, iflâs, vesayet veya velayetin devam ettiği müddet yahut bunların bitmesini takip eden yıl içinde açılırsa imtiyazlı alacak olarak kabul olunur.

Rehinli araç alım satımı nasıl yapılır?​

Rehinli Araç Satılırmı? Malesef aracın üzerinde rehin olduğu sürece resmi olarak noterler üzerinden kesinlikle satışını yapamazsınız. Bunun için tek yol ilgili borcun tamamının ödenip ilgili finans kuruluşunun rehin kaldırma işlemi yapmasının hemen ardından rehinli aracın satışı yapılabilir.
Rehinli taşınır satılabilir mi?
İpotekli taşınmazların satışına engel teşkil edebilecek herhangi bir husus mevzuatlarımızda yer almamaktadır. İpotekli taşınmaz, malikin talebi ile ipotek alacaklısının herhangi bir iznine bağlı olmaksızın devredilebilir veya kısmen bir parçası da satılabilir.
Rüçhanlı alacaklar nedir?
Borçlunun birden fazla alacaklısı varsa ve haczedilen malın satış bedeli borçlunun tüm borçlarını ödemeye yetmeyecekse; bu durumda hangi alacaklıya ne kadar ödeme yapılacağı konusunda bir çekişme ortaya çıkacaktır. Bu durumda devreye alacakların tahsilinde rüçhan hakkı müessesesi girmektedir.
 
Geri
Üst