AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Rehin hakki neye tesis edilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Rehin hakkı neye tesis edilir?​

MADDE 7- (1) Birleşen veya karışan taşınır varlıklar üzerinde rehin hakkı kurulabilir. (2) Bir taşınırın diğer bir taşınırla bütünleyici parçası olacak şekilde karışması veya birleşmesi hâlinde; rehin hakkı o taşınır varlığın tamamı üzerinde tesis edilmiş sayılır.
Rehin hakkı kaça ayrılır?
Rehin hakları; taşınmaz ve taşınır rehni olmak üzere ikiye ayrılır.

Rehin hakkı nasıl kurulur?​

Cevap148:Bir hak ve alacak üzerinde rehin hakkı tesis edebilmek için bunların başkasına temlikinin kabil olması ve paraya çevrilebilir nitelikte bulunmaları lazımdır. Eğer alacak senede bağlanmamış ise, bunun üzerinde rehin hakkı tesisi yazılı olarak yapılır. Düzenlenen rehin senedi alacaklıya teslim edilir.
Taşınır rehni neleri ihtiva eder?
Alacaklar, Çok yıllık ürün veren ağaçlar, Fikri ve sınai mülkiyete konu haklar, Hammadde, Hayvan, Her türlü kazanç ve iratlar, Başka bir sicile kaydı öngörülmeyen ve idari izin belgesi niteliğinde olmayan her türlü lisans ve ruhsatlar, Kira gelirleri, Kiracılık hakkı, Makine ve teçhizat, araç, ekipman, alet, iş …

Ticari işlemlerde taşınır rehni kanununa göre aşağıdakilerden hangisi üzerinde rehin hakkı tesis edilmesi mümkündür?​

Ticari işletmelerin mevcut veya müstakbel taşınır varlıkları üzerinde rehin hakkı kurulabileceği gibi, bu varlıkların getirileri üzerinde de rehin hakkı kurulabilmesi mümkündür.
Bir araca 2 rehin olur mu?
rehinli araç üzerine tekrar rehin konmasına engel olan bir düzenleme hatırlamıyorum. ama rehinde ikinci sırada olmanız sizin alacağınızı tahsil anlamında riske girmenizdir.

Titrk ne demek?​

Ticari işletme rehinini düzenleyen 1447 sayılı Ticari İşletme Rehini Kanunu (“TİRK”) 01.01.2017 tarihi itibariyle yürürlükten kaldırılarak, 20.10.2016 tarihinde kabul edilen ve 28.10.2016 tarihinde 29871 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Ticari İşlemlerde Taşınır Rehini Kanunu’nun (“TİTRK”) 01.01.2017 tarihinde …
 
Geri
Üst