Rehberlik ve psikolojik Danismanlik ne kadar maas alir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
175.615
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Rehberlik ve psikolojik Danışmanlık ne kadar maaş alır?​

2022 Rehber Öğretmen (Psikolojik Danışman) Maaşları Rehber Öğretmen (Psikolojik Danışman) maaşı ortalama aylık 8689 _TL’dir. En düşük Rehber Öğretmen (Psikolojik Danışman) maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 13125 _TL’dir.
Istismar durumunda rehber öğretmen ne yapmalı?
Cinsel istismar, taciz ve tecavüz varsa, rehber öğretmen, bu durumla ilgili olarak ayrıntılı bir rapor hazırlamalı, hazırlanan rapor okul idaresine teslim edilmelidir. Okul idaresi bu raporu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne resmi yazı ile göndermelidir.
Okul psikolojik danışmanı ne yapar?
1. Öğrenme güçlükleri, özel ihtiyaçları ve problemleri olan öğrencileri tanımaları için öğretmenlere yardım etme. 2. Sınıf içi rehberlik çalışmalarında öğretmenlere yardım etme. 3. Öğrencileri için bazı rehberlik araçlarını geliştirmede öğretmenlere yardım etme.

Rehberlik ve psikolojik danışmanlık nerede çalışır?​

Rehberlik ve Psikolojik Danışma programı lisans mezunları, Milli eğitim bakanlığına bağlı okullarda, Özel eğitim kurumlarında, Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde psikolojik danışman/Rehber öğretmen olarak çalışabilirler.
Okul psikolojik danışmanı nasıl olunur?
Rehberlik ve psikolojik danışmanlık (PDR) bölümü, Eşit ağırlık (EA) puan türünde dört yıllık eğitim veren lisans bölümüdür. Rehberlik ve psikolojik danışman olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren psikolojik danışmanlık ve rehberlik veya psikoloji bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır.
Okul danışmanlığı Nedir?
Eğitim danışmanı; özel eğitim kurumlarında veli ve öğrenciler ile iletişime geçerek, onlara kurumu tanıtıp sağlanacak eğitim hakkında bilgi verir. Bulunduğu kuruma öğrenci kazandırmak için çalışır. Öğrenciler ile profesyonel ilişki kurarak, çözüm önerileri üretir.

Psikolojik danışman olarak hastanede çalışabilir mi?​

PDR mezunları lisans mezunu olarak hastanelerde çalışamaz. Fakat Klinik Psikoloji yüksek lisansı yaptıktan sonra Klinik Psikolog ünvanı ile hastanelerde çalışabilir.
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık psikolog olabilir mi?
Psikoloji mezunları Milli Eğitim Bakanlığında “Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen ve Meslek Dersi Öğretmeni (Psikoloji, Felsefe, Mantık, Eğitim psikolojisi, sosyoloji, gerontopsikiyatri vb. dersleri) olarak atanabilmektedir. Bunun için; Pedagojik formasyon eğitimi almaları şarttır.
 
Geri
Üst