- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Rehberlik ve psikolojik Danışmanlığı ayıran nedir?
Rehberlik tamamen bilgi verme işi iken, psikolojik danışmanlık psikolojik etkileşim işidir. Rehberlikte gündem bellidir. Psikolojik danışmanlıkta gündem danışan ya da danışmacıyla belirlenir. Rehberliğin özünde normal bireyler vardır ve herkese dönüktür.Rehber öğretmenlerin nöbet görevi kalktı mı?
Rehber öğretmenlerin nöbet görevi kalktı mı?MEB Rehberlik ve Psikolojik Danışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı. Rehber Öğretmenlere Nöbet Görevi Kaldırıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı. Yapılan değişiklik 14 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.
Rehber öğretmenler kaç saat çalışır?
Rehber öğretmenler kaç saat çalışır?MADDE 25 – (1) Rehberlik ve psikolojik danışma servislerinde görevli rehber öğretmen/psikolojik danışmanların çalışma süreleri bir iş saati 60 dakika olmak üzere haftalık 30 iş saatidir.
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık nasıl bir meslek?
Psikolojik danışmanlık ve rehberlik, bir koruyucu ruh sağlığı hizmetidir. Eğitim kurumları bu hizmetin uygulama alanlarından bir tanesidir. Ruh sağlığı açısından normal, ancak gelişimsel ve uyum sorunları olan herkesin bu hizmetlere ihtiyacı vardır.PDR okulda ne iş yapar?
PDR okulda ne iş yapar?Öğrencilerle bireysel ve grupla psikolojik danışmanlık yapar. Öğrencilerin kendilerini tanıma sürecinde yardımcı olarak onlara rehberlik eder. Bu danışmanlık hizmetlerini mesleki etikler doğrultusunda gizlilik çerçevesinde yürütür. Sınıflarda öğretmenlerin uyguladıkları rehberlik programlarına danışmanlık yapar.
Rehberlik öğretmeni mi rehber öğretmen mi?
Rehberlik öğretmeni mi rehber öğretmen mi?Milli Eğitim Bakanlığı’nca öğretmenlik alanları, atama ve ders okutma esasları yeniden düzenlendi. Yeni düzenleme ile “Rehber Öğretmen” tanımı yerini “Rehberlik” tanımına bıraktı.