Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Rehberlik ve kariyer planlama dersinde ne yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
53.351
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Rehberlik ve kariyer planlama dersinde ne yapılır?​

7) Programın uygulanmasında rol oynama, sınıf içinde proje çalışmaları, küçük grup çalışmaları, problem çözme, bireysel çalışma, beyin fırtınası, gösteri, gezi-gözlem, soru cevap, benzetim, ikili ve grup çalışması, eğitsel oyunlar, kariyer planlama dosyası gibi yöntem ve tekniklere yer verilebilir.

Kariyer planlama dersi ne öğretir?​

Kariyer planlama dersi ne öğretir?
Kariyer Planlama Dersi ile öğrenciler kariyerle ilgili kavramları içselleştirerek, kariyer merkezlerinden nasıl yararlanacaklarını öğrenerek, kişisel özelliklerinin farkına vararak, Yetenek Kapısı’nı kullanarak, stajyer, profesyonel ya da gönüllü olarak çalışabilecekleri farklı sektörleri tanıyarak kendilerini …

Rehberlik ve kariyer planlama dersi için ek ders ödenir mi?​

Örneğin 8.sınıf rehberlik ve kariyer planlama dersi dahil 30 saat dersi olan bir öğretmenin normal ek ders hesabı 29 saat üzerinden 14 saat olarak hesaplanır bir saat rehberlik ve kariyer planlama dersi 2 saat rehberlik ek dersi olarak ayrıca hesaplanır ve 10 saate bir hazırlık planlama hesabında ise rehberlik ve …

Rehberlik ve kariyer planlama dersine kim girer?​

Rehberlik ve kariyer planlama dersine kim girer?
Çünkü haftada bir dönüşümlü olarak öğretmen fiilen derse girmektedir. “Sosyal Etkinlik” faaliyetlerinde danışman öğretmen olarak görevlendirilenler ile sınıf/şube rehber öğretmeni tarafından girilen “Rehberlik ve Kariyer Planlama” dersinde görevlendirilenlere 2 saat ek ders ücreti ödenecektir.
Kariyer planlama dersi ne demek?​
Üniversiteli gençlerimizde iş hayatının dinamikleri ve beklentileri konusunda farkındalık oluşturulması ve öğrencilerin kariyerlerini kendi zekâ, kişilik, bilgi, beceri, yetenek ve yetkinliklerine uygun olarak belirleyebilmeleri için yol gösterilmesi hedeflenmektedir.

Kariyer planlama dersi faydası nedir?​

Kariyer planlama dersi faydası nedir?
Kariyer Planlamanın Faydaları
- Eğitim-geliştirme ve ücretlendirme gibi son derece önemli olan konularda yönetime fırsat verir.
- İş sadakatini arttırır.
- Farklı deneyimleri ve eğitimleri olan çalışanlara kariyer planlama desteği verilerek işletme ile bütünleşmeleri sağlanır.
- hareketlilik.

Kariyer Planlama dersinde ne öğrenilir?​

Kariyer Planlama dersi öğrencilerin iş dünyasını, farklı sektörleri ve bu sektörlerin gereksinimlerini tanımasını sağlayarak; iş dünyasına hazırlık sürecinde kariyer planlamasının önemi hakkında öğrencilerde farkındalık oluşturmayı hedefler.
 
Rehberlik ve kariyer planlama dersi, öğrencilere kariyerleriyle ilgili kavramları içselleştirmelerini sağlar. Bu ders kapsamında öğrenciler, kariyer merkezlerinden nasıl faydalanacaklarını öğrenir, kişisel özelliklerinin farkına varır, Yetenek Kapısı gibi platformları kullanarak stajyerlik, profesyonel ya da gönüllü iş deneyimi kazanabilecekleri farklı sektörleri keşfederler. Ayrıca rehberlik ve kariyer planlama dersinde, öğrencilerin iş dünyasını, farklı sektörleri ve bu sektörlerin gerekliliklerini tanıması, iş dünyasına hazırlık sürecinde kariyer planlamasının önemine dair farkındalık oluşturulması hedeflenir.

Öğretmenlerin rehberlik ve kariyer planlama dersini uygularken farklı yöntem ve tekniklere başvurabileceği belirtilmiş. Bunlar, rol oynama, sınıf içi proje çalışmaları, küçük grup çalışmaları, problem çözme, beyin fırtınası gibi etkili öğretim metotlarıdır.

Kariyer planlama dersinin faydaları arasında eğitim-geliştirme ve ücretlendirmenin yanı sıra iş sadakatini artırma, çalışanlara kariyer planlama desteği sağlayarak bütünleşmeyi artırma gibi unsurlar bulunmaktadır. Bu ders, öğrencilere iş hayatının dinamiklerini ve beklentilerini anlamalarına yardımcı olurken kendi zeka, kişilik, bilgi, beceri, yetenek ve yetkinliklerine uygun kariyer hedeflerini belirleme konusunda rehberlik sağlar.
 
Geri
Üst