AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Rehberlik servisinin amaci nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Rehberlik servisinin amacı nedir?​

Rehberlik ve psikolojik danışma, öğrencilerimizin ruhsal, fiziksel, zihinsel, sosyal ve eğitsel yönden gelişebilmelerini, bütün yönleri ile kendilerini tanıyarak uygun kararlar verebilmelerini, seçim yapabilmelerini, çevreleriyle sağlıklı ve dengeli ilişkiler kurabilmelerini sağlamak amacıyla uzman kişilerce sağlanan …

Sonal Amaç ne demek?​

Rehberliğin temel ya da sonal (nihai) amacı bireyin kendini gerçekleştirmesidir. Kendini gerçekleştirme hümanistik psikoloji ekolünün ortaya koyduğu bir kavramdır.
Psikolojik danışmanın amaçları nelerdir?
Bunlar ışığında psikolojik danışmanlığın iki amacı olduğunu söyleyebiliriz. Danışanlara sorunlarını yönetebilme becerisi kazandırmak, kullanılmayan potansiyellerini ortaya çıkarmalarına yardım etmek. Danışanların hayat pratiğine kendi kendilerine daha iyi yardım edebilmelerini sağlamak.
Rehberlik hizmetlerine neden ihtiyaç duyuldu?
Rehberliğin en önemli işlevi bireyin kendisi ve çevresi hakkında edindiği bilgileri özümsemesine doğru, sağlıklı tercihler yapabilen kişi olmasına yardımcı olmaktır.

Rehberlik servisi nedir lise?​

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ OLARAK; Rehberlik ve psikolojik danışmanlık, çocuklarımızın kendi potansiyellerini kullanırken çevresiyle mutlu ve uyum içinde ilişkiler kurmasına yardımcı olan profesyonel bir süreçtir.

Psikolojik danışma ilkeleri nelerdir?​

Psikolojik danışmanların benimsemeleri gereken başlıca temel ilkeler: (1) yetkinlik,( yeterlilik, ehliyet) (2) dürüstlük, (3) duyarlı ve saygılı olmak, (4) bireysel ve kültürel farklılıklara duyarlılık, (5) toplumsal sorumluluk, (6) mesleki ve bilimsel sorumluluk olmak üzere altı madde olarak belirlenmiştir.
Psikolojik danışmanlık hizmeti nedir?
Psikolojik danışma, bireyin kendini anlaması, farkındalık kazanması, problemlerini tanımlaması ve çözüm yolları üretmesi, kararlar alması, çevresiyle uyumlu ve sağlıklı iletişim halinde olması kendini geliştirmesi için uzman kişiler tarafından profesyonel bir yardım sürecidir.
Psikolojik danışmanın rolleri nelerdir?
Psikolojik danışmanların geleneksel üç rolüne (psikolojik danışma, koordinasyon, konsültasyon) ek olarak program yönetimi, sınıf rehberliği, öğretim liderliği, öğrenci savunuculuğu, sosyal değişim ajanı gibi yeni roller eklenmiştir.

Rehberlik dersi öğretmen adaylarına neden verilir?​

Rehberlik dersinin temel amacı, değişik eğitim kademelerinde görev alacak öğretmen adaylarının kişisel, eğitsel ve mesleki rehberlik konusunda gerekli bilgi, beceri ve tutum kazanmalarına yardım etmektir.

Eğitimde kişisel rehberlik hizmetleri hangi amaca yöneliktir?​

Bireysel rehberlik hizmetinde çocuğun bireysel ve sosyal gelişimini desteklemek, yaşadığı duygusal sorunlarda ona yardımcı olmak hedeflenir. Rehberlik hizmetlerinde amaç sorunlarını çocuk adına çözmek değil ona destek olarak kendi sorunlarını kendisinin çözmesi için yardımcı olmaktır.
Bir rehberlik servisi nasıl olmalı?
REHBERLİK SERVİSİ ÇALIŞANI NASIL OLMALI? Rehberlik servisi çalışanı, işini çok sevmeli ve iletişimi kuvvetli, sevecen olmalı, soğuk görünüşlü, itici olmamalıdır. Dengeli kişilik sahibi olmalı, tutarsız olmamalıdır. Güvenilir, laubali olmadan, aradaki mesafeyi koruyabilen ve korunmasına uygun davranış içinde olmalıdır.
 
Geri
Üst