AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Rehberlik hizmetleri ne amacla yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Rehberlik hizmetleri ne amaçla yapılır?​

Rehberlik, her bireyin kendi ilgi, yetenek istek ve kişiliğinin kuvvetli ve zayıf yanlarını tanımasına yardım etmektir. Rehberliğin temel amacı “bireyin, kendini gerçekleştirmesine yardım etmektir” şeklinde tanımlayabiliriz.

Rehberlik eğitim öğretimde neden önemli?​

Rehberliğin en önemli işlevi bireyin kendisi ve çevresi hakkında edindiği bilgileri özümsemesine doğru, sağlıklı tercihler yapabilen kişi olmasına yardımcı olmaktır. Yalnız olgusal bilgiye değil, psikolojik desteğe de ihtiyaç duyabilir. Rehberlik ve psikolojik danışma bireylere bu desteği sağlamaya çalışır.
Sınıf rehberlik planını kim hazırlar?
MADDE 23 – (1) Sınıf rehber öğretmeni aşağıdaki görevleri yapar: a) Sınıf rehberlik planını okul rehberlik ve psikolojik danışma programı ile sınıf rehberlik programı çerçevesinde hazırlayarak en geç ekim ayının ikinci haftasında eğitim kurumu müdürüne onaylatır.

Rehberlik Hizmetleri Yürütme kurulunda kimler var?​

Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yürütme komisyonu okul müdürünün başkanlığında aşağıdaki üyelerden oluşturulur: a) Müdür yardımcıları. b) Rehberlik ve psikolojik danışma servisi psikolojik danışmanları. c) Sınıf rehber öğretmenlerinden her sınıf seviyesinden seçilecek en az birer temsilci.

. . Rehberlik kavramı nedir?​

Rehberlik kavram ve bir hizmet olarak bireyin gelişimine, bugünkü ve gelecekteki toplumun uyumuna yönelmiştir. PDR kuşkusuz bir psikolojik yardım hizmetidir. Prof. Dr.
Hem rehberlik hem de danışmanlık arasındaki fark yoktur.?
Bu, rehberlik ve danışmanlık arasındaki farkın altında yatan temeli açıklar. Kapsam rehberlik ve danışmanlık arasındaki diğer önemli bir farktır. Rehberlik, eğitim rehberliği, kariyer rehberliği, finansal rehberlik, sağlık rehberliği vb. Gibi daha geniş bir kapsamı vardır.
asıl fark rehberlik ve danışmanlık arasındaki rehberlik, daha deneyimli veya nitelikli bir kişi tarafından verilen genel sorunlara ilişkin tavsiye veya talimatlardır; oysa danışmanlık, özellikle profesyonel bir danışman tarafından verilen kişilerin kişisel veya psikolojik sorunlarına dayanan profesyonel tavsiyedir.
 
Geri
Üst